promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megszólalt Fábián Betti, miután kiengedték a kórházból: ez történt valójában az olimpikonnal

Megszólalt Fábián Betti, miután kiengedték a kórházból: ez történt valójában az olimpikonnal

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Fábián Betti elmondta, mi is történt vele, amiért kórházba kellett vinni.

Fábián Bettina bravúros teljesítményt nyújtott a párizsi olimpiai játékok női nyílt vízi úszásán, amit ezen a héten, csütörtökön tartottak a Szajna vizében. Ugyan még a verseny előtt is kérdéses volt, hogy a folyó vízminősége olyan szinten van-e, hogy az olimpikonok biztonságosan belemenjenek, de aztán a szervezők úgy döntöttek, nem halasztják el a versenyt. Fábián Bettina ötödik helyen zárta a mezőnyt, majd miután kijött a Szajnából, rögtön egy kis hazai pálinkával fertőtlenítette a torkát.


A sportoló nem titkolta, hogy eléggé tartott attól, mi fogja várni a folyóban, de összességében pozitívan csalódott a megtisztított Szajnában, mindazonáltal reménykedett benne, hogy semmi komoly következménye nem lesz annak, hogy végül mégiscsak megtartották a versenyt.

Sokan aggódtak Bettináért, hogy minden rendben lesz-e az egészségével, és egészen péntek úgy tűnt, nem is lesz semmilyen következménye a Szajnában való úszásnak, aztán este az olimpikon rosszul lett, és kórházba kellett vinni.

Később kiderült, hogy a 19 éves sportoló infúziót és gyógyszeres kezelést kapott, aztán hazamehetett Budapestre. Miután kiengedték a kórházból, Fábián Bettina megszólalt arról, mi is történt valójában vele, ami miatt kórházba kellett őt vinni. Az olimpikon az m4sport.hu-nak mondta el, hogy életében nem volt még ilyen rosszul, mint most.

„Sajnos éjszaka elkezdtem hányni és egész hajnalban csillapíthatatlan volt. Lázas is lettem és hajnal négykor be kellett vinni a kórházba. Már jobban vagyok sokkal, de életemben nem voltam még ilyen rosszul… Valamit benyeltünk a Szajnában, most jött ki több női versenyzőn is”

Fábián Bettina nem a levegőbe beszélt. Előtte is több sportoló rosszul lett, miután belement a Szajnába, most pedig kiderült, hogy a nyílt vízi úszónők közül a német Leonie Beck is összesen kilencszer hányt, mellette pedig hasmenése is volt a csütörtöki verseny után. A 9. helyen zárt versenyző a közösségi oldalán osztott meg magáról egy képet, és ironikusan ezt írta hozzá:

„A Szajna vízminősége jó”.