promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kórházba került Fábián Bettina: bekövetkezett amitől mindenki félt a Szajnában úszás után

Kórházba került Fábián Bettina: bekövetkezett amitől mindenki félt a Szajnában úszás után

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Csak megtörtént a baj és ezt sajnos a magyar sportoló sem úszta meg.

Kórházba került Fábián Bettina, aki a 2024-es párizsi olimpia nyílt vízi úszásának ötödik helyezettje lett. A magyar olimpikon a Szajnában megrendezett verseny után lett rosszul, ezzel beigazolva az aggodalmakat, hogy nem volt biztonságos a francia folyó víze.

Az M4 Sport Facebook-oldalán megosztott bejegyzés szerint a 19 éves sportoló infúziót és gyógyszeres kezelést kapott, de már úton van haza Budapestre. A csatorna által megosztott képen Bettinától is ott volt egy sejtelmes idézet: „a show vagy a sportolók biztonsága…”, miközben láthatóan rossz közérzettel fekszik. Úgy tudni, pénteken lett rosszul, de már jobban érzi magát és rövidesen haza is engedik. Fábián mellett egyébként több úszó, köztük a német világbajnok, Fabienne Beck is rosszul lett.

Bekövetkezett tehát, amitől mindenki tartott, valóban veszélyesnek bizonyult a Szajna vize, hiába próbálták a franciák az ellenkezőjét állítani. Ez a fajta felelőtlenség sajnos életveszélyes is lehetett volna, szerencsére úgy tűnik, hogy talán nagy baj nincs és kezelni lehet a problémát.

A 2024-es Párizsi Olimpia a botrányok játéka lesz, efelől most már semmi kétség, sajnálatos, hogy egy magyar is a szenvedő oldalán van ennek. A nyitóünnepséggel már sokak haragját kivívta a párizsi szervezés, a Szajna vize azonban sokaknak aggodalmat okozott, napokon keresztül toltak programot a magas e.coli baktérium koncentráció miatt.

A szervezők végül engedték a számokat, Fábián Bettina szavaiból ítélve pedig ezt ő is felelőtlenségnek tartja, hiába a remek eredmény. Fábián pedig ezzel kapcsolatban még egy kisebb meme is lett az interneten, hiszen pálinkával öblögetett a versenyszám után, ami híres baktériumölő a magyar hagyományok szerint.

Mihamarabbi felépülést kívánunk Fábián Bettinának és csak remélni tudjuk, hogy nem lesz nagyobb baj, valamint azt is reméljük, hogy más nemzet sportolói sem kerülnek bajba az úszás miatt. Ennek még biztosan lesz további visszhangja, ami az eddigi botrányok mellett igazán nem hiányzott a franciáknak.