promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magyar szokásról beszél az egész világ, Fábián Betti megtalálta a Szajna ellenszerét

Magyar szokásról beszél az egész világ, Fábián Betti megtalálta a Szajna ellenszerét

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Hatalmasat megy az interneten az ifjú úszónk. 

A 2024-es párizsi olimpia egyik különleges helyszíne a Szajna, ahol a nyílt vízi úszók küzdenek meg egymással.. A folyó vízminősége sokáig aggodalmakra adott okot, de a helyi hatóságok komoly erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy az olimpia előtt megtisztítsák a folyót, így az biztonságos legyen a sportolók számára - rossz nyelvek szerint ez egyébként nem sikerült.

Fábián Bettina, az ifjú magyar úszó, első olimpiáján remekül szerepelt, hiszen az ötödik helyen végzett a párizsi olimpia 10 km-es nyílt vízi úszásában. A versenyt a Szajnán rendezték, amelynek vízminőségét már az olimpia előtt és alatt is sok kritika érte. Fábián azonban pozitív tapasztalatokról számolt be a verseny után, és elmondta, hogy sokkal tisztábbnak találta a vizet, mint amire előzetesen számított. Eredetileg arra készült, hogy a víz olyan koszos lesz, hogy még a saját kezét sem látja majd, ehhez képest végig jól látta a mellette úszókat, ami nagyban segítette a versenyzését.

Fábián beszámolt arról is, hogy sok vizet nyelt le úszás közben, és humorizált azzal, hogy a verseny után pálinkával fogja fertőtleníteni magát, remélve, hogy nem lesz komolyabb következménye a dolognak. Bár állatokat nem látott a vízben, megjegyezte, hogy néhány barna, ujjméretű darabkát észrevett, amit remélhetőleg csak rothadt növényeknek tulajdonított.

Az ifjú úszó nem csak a versenyre készült tudatosan, hanem arra is, hogy az olimpiai szereplését megünnepelje. Az úszószövetség egy videóban mutatta be, ahogyan Fábián valóban a pálinkás fertőtlenítést választotta az ünneplés részeként, bár a szövetség kiemelte, hogy az alkoholfogyasztást nem támogatják.

Fábián arról is beszélt, hogy számukra egyértelmű volt, hogy a versenyt megtartják, annak ellenére, hogy a Szajna vízminősége miatt voltak aggodalmak. Úgy vélte, hogy a verseny sokkal inkább a politikáról és a látványról szólt, mintsem kizárólag a sportolókról, de ők ennek ellenére végig a versenyre koncentráltak.

A nyílt vízi úszás különösen nehéz sport, amelyhez nemcsak kiváló úszótudásra, hanem erős mentális felkészültségre is szükség van. A természetes vizek kiszámíthatatlan körülményei, például az áramlatok, a hőmérsékletváltozások és a látási viszonyok mind-mind komoly kihívást jelentenek az úszók számára. Fábián Bettina éppen ezért tudatosan készült az olimpiai megmérettetésre, hogy a legjobb formáját hozza a Szajnán.

Fertőtlenítés pálinkával!

Fertőtlenítés pálinkával! A Szajna vize után szüksége is volt a magyar elixírre Fábián Bettinek a 10km után! (Az alkoholfogyasztást nem támogatjuk!) #swimming #úszás #olimpia #olympics

Posted by Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott on Thursday, August 8, 2024