promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghódítanák a magyarok Angliát, Szoboszlai után újabb játékosunkat hozták hírbe egy sztárcsapattal
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szoboszlai után újabb játékosunk igazolhat topcsapatba.

A magyar sportélet egyik legnagyobb híre volt tavaly nyáron Szoboszlai Dominik Liverpoolba szerződése - amivel úgy tűnik, kiengedte a szellemet a palackból, már ami a magyar játékosok iránti érdeklődést illeti.

Egy másik szintén világhírű angol top-klub, a Chelsea egyes sajtóértesülések szerint intenzív érdeklődést mutat a magyar válogatott balhátvédje, a jelenleg a Bournemouth csapatát erősítő Kerkez Milos iránt.

A Chelsea szintén nagyon nagy nevű klub, világszerte több millió szurkolóval: hosszú évekig nem sok babér termett számukra a Premier League-ben, ezt követően Roman Ambramovics orosz milliárdos érkezéséve kezdődött új szakasz a klub életében (Ambramovics azóta az oroszok ellen hozott szankciók miatt már eladta a klubot).

Hogy a futballban mennyire nem elhanyagolható, hogy ki milyen nemzetből jön, az teljesen érthető dolog: gondoljunk csak bele, valószínűleg a játékosmegfigyelők számára jobban cseng, ha valaki a holland utánpótlásrendszerből kerül ki, mint ha mondjuk a litvánból, és két azonos képességeket mutató játékos esetében a portugál valószínűleg drágább, mint a szlovén - egyszerűen a tradicionálisan nagy futballnemzetek sportmúltja miatt.

Szoboszlai így Liverpoolba igazolásával szinte az összes magyar futballistát reprezentálja - ha azt látják a menedzserek és játékosmegfigyelők, hogy egy abszolút topklubnál megállja a helyét egy magyar játékos, az jobb fényt vet az összes többire is.

Konkrét megkeresés még nem érkezett Kerkez felé, Ben Jacobs angol sportújságíró szerint a Chelsea valószínűleg figyeli a játékost, és ha továbbra is ilyen fejlődési ütemet mutat, legkorábban 2025 nyarán történhet progresszió az ügyben.

Ami egészen biztos, hogy évtizedekig még csak hírbe sem hoztak magyar játékosokat ilyen szintű klubokkal, és a Premier League-ben még egy alsó-középcsapat is jelentős játékerőt képvisel - kíváncsian várjuk a fejleményeket, és szurkolunk Kerkez Milosnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás