promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már nem titok, Szoboszlai Dominik őt választotta a legesélyesebbek közül, ám így is hatalmas botrány van
Borítókép:  Profimedia/ IMAGO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy port kavart a szavazás, érdekes végeredmény jött ki.

Minden év egyik igazi csúcspontja a futballvilágban az, amikor megválasztják az Év játékosát, ám nagyon sokszor nincs meglepetés, hiszen az adott évben mutatott teljesítmény, a játékos egyéni teljesítménye, illetve a csapattal elért sikerek azonnal megmutatják, hogy hova is kellene kerülni ennek a bizonyos díjnak, amelyet nagy misztikum övez a focisták között, és persze a rajongók is nagyon odafigyelnek rá.

A világ tekintete tehát pár napja erre az eseményre szegeződött, ám ahogy nagyon sok közösségi oldalon, fórumon és szakmai oldalon olvasni lehet, illetve a szakértők meglátásaiból is kiviláglik, most hatalmas meglepetés született, hiszen Lionel Messi lett az Év játékosa, miközben az argentin szupersztár ennek az évnek a második felében már nem nagyon volt a világ előtt, hiszen David Beckham csapatában játszik az Amerikai Egyesült Államokban, méghozzá Miamiban.

Korábban amúgy a magyar sajtó is megírta, hogy Szoboszlai Dominik, Marco Rossi kire szavazott többek között. Szoboszlainál és Marco Rossinál is az első helyre került Haaland, és rengetegen őt várták az első helyre, hiszen 2023 elképesztően jól sikerült a fiatal norvég számára, a Manchester Cityvel többek között Bajnokok Ligáját és bajnokságot is nyert 2023-ban.

Lionel Messi a két legesélyesebb ellenfelét előzte meg a voksoláson, tehát Haalandot és Mbappét. A norvég sajtó pedig azonnal nekiment a FIFA-nak az eredmény után. A norvégok úgy írnak erről a díjról, mintha ellopták volna Haalandtól, és botrányt, illetve csalást emlegetnek. Ez tehát a történelem egyik legvitatottabb szavazása a The Best címre a FIFA-nál, amelynek komoly nyoma is maradt a sajtóban.

Az szavazás eredményét tetézi az is, hogy végül holtverseny volt az első helyért, végül a csapatkapitányoktól kapott több szavazat után kapta tehát Messi a díjat, hiszen ezek a voksok a súlyozásnál jobban számítottak. Ám érdekesség, hogy a rajongók szavazataival is Messi nyert volna.

A norvég sajtó azonban egyöntetűen botrányért kiállt az eredmény után, az Indexen elolvashatjátok, hogy az újságok milyen főcímmel jelentek meg az északi országban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás