promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli magyar felirat látszik Liverpool forgalmas pontján, Szoboszlai Dominik is büszke lehet rá
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erről talán a legújabb Liverpool-drukkerek nem is tudnak.

Szoboszlai Dominik Liverpoolba igazolásával szinte valószínűsíthető, hogy Magyarországon rakétagyorsasággal emelkedett a Liverpool Fc szurkolóinak száma, hazánkban talán most a külföldi csapatok közül a Liverpool-nak van a legtöbb támogatója, persze ha hardcore fanokról van szó, akkor már más lenne a helyzet, de most nem erről van szó. Korábban a mezeladásokból is lehetett látni, hogy Szoboszlai elképesztő gyorsan lett a szurkolók egyik kedvence az angol városban, miközben nagyon hamar alapjátékos is lett Jürgen Klopp csapatában, amely vezeti jelenleg az angol bajnokságot, és óriási esélyük van arra, hogy megnyerjék a bajnokságot.

Liverpool-ban pedig mindenki a bajnoki címre vágyik, hiszen a csapat az elmúlt 30 évben csupán egyszer gyűjtötte be az elsőséget a Premier League-ben, pedig korábban toronymagasan rekorder volt Angliában. Miközben a Vörösök több Bajnokok Ligája-elsőséget is begyűjtöttek az elmúlt évtizedekben, tehát Európa csúcsára többször is felültek már.

Liverpool tehát hirtelen az egyik legtöbbet hivatkozott angol város lett Magyarországon. 

Ám milyen magyar focis kötődések vannak még a városban?

Több magyar játékos is megfordult a Vörösök kötelékében, illetve a híres dal, a Liverpool FC-rajongók kedvelt futballhimnusza, a You'll Never Walk Alone is részben magyar ihletésű, avagy egy magyar műhöz kötődik a keletkezése, erről a történetről pedig már korábban lerántottuk a leplet.

Ám van más magyar kötődés is a városban, méghozzá egy híres magyar felirat.

Korábban ugyanis egy emléktáblát avattak Puskás Ferenc emlékére a városban, méghozzá egy most nagyon forgalmas helyen, egy buszpályaudvaron, mivel korábban ezen a helyen egy focipálya állt, ahol Puskás Ferenc is focizott egykor. A külvárosi South Liverpool F. C. pályája volt itt nagyon régen, a tábla pedig a magyar válogatott játékos mesterhármasának és emberi nagyságának állít emléket.

Az NSO évekkel ezelőtti cikkéből pedig azt is megtudhatjuk, hogy a plakett ötlete és a szervezés Magyarország tiszteletbeli konzulját, dr. Zsigmond Andrást dicséri, aki 1967. május 9-én maga is ott volt a környéken hatalmas szenzációt keltő jótékonysági mérkőzésen, amelyen a skót és a magyar sztárjátékos nevével fémjelzett két alkalmi csapat (Puskás XI vs Lidell XI 3:5) mérkőzött a helyi Graston városrész fiataljainak megsegítésére.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás