promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb elképesztő magyar vonatkozás a Liverpool-nál, Szoboszlai Dominik sem tudhatott róla, de magyarként sokkal több köze van a csapathoz, mint gondolná
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Észveszejtő sztori, amelyet nagyon kevesen ismernek Magyarországon.

Az utóbbi időben az újságok roskadásig tele vannak Szoboszlai Dominik minden mozdulatával, legyen szó akár a pályán belül elért nagyszerű megmozdulásairól, akár a pályán kívül történt mindennapjaival. Nem is olyan régen például rengeteg cikk jelent meg arról, hogyan él a hétköznapokban Angliában a Liverpool FC tehetsége, és arról is sokat cikkeztek a magyar lapok, hogy milyen verdát vezet a magyar játékos, ám nagyon kevés szó esik egy nagyon is magyar vonatkozásról a Vörösökkel kapcsolatban.

Ez viszont drámaian izgalmas, és nagyon is zseniális.

Az elmúlt hónapokban Magyarországon valószínűleg megsokszorozódott a Liverpool-drukkerek száma, ez látszik Szoboszlai Dominik-mezeladásaiból is, az angol bajnokság egyik legpatinásabb klubja körül óriási a felhajtás Magyarországon, nem is csoda, hogy egyre több Liverpool-meccset láthatunk a tévében is, az előző héten például egy előrehozott döntőnek is beillő összecsapáson játszott egymással a Liverpool és a Manchester City, amely végül egy döntetlennel ért véget. Persze a meccs után azonnal lehetett is hallani, mint minden meccs után a Liverpool FC himnuszát, a You'll Never Walk Alone című számot, amely több évtizedes múltra tekint vissza, és az egyik legikonikusabb és szívbemarkolóbb dal, ami elhangozhat focipályán. 

Amúgy több csapatnak is ez az indulója, többek között a skót Celtic-nek is, ám nagyon sokan a Liverpool-lal azonosítják, és amikor a csapat a meccsek végén sokszor együtt énekli a közönséggel, az sokak számára igazán libabőrös élmény. És van egy rettenetesen fontos magyar vonatkozás a dalnak, talán nem is születik meg, ha nincs magyar érintettség.

A Pál utcai fiúk írójához, Molnár Ferenchez vezetnek a szálak, ugyanis van egy amerikai musical, amely Molnár Liliom című drámáján alapul, ennek a sztoriján alapul, miután a jogokat megvették. A Carousel Richard Rodgers, Oscar Hammerstein szerzőpáros munkája, 1945-ben mutatták be a Broadway-en óriási sikerrel, és ehhez a darabhoz készült el az ikonikus dal. Majd az 1960-as években lett a Liverpool focihimnusza.

Íme eredetiben a dal a musical-ből:

(Forrás: EuroSport, Félidő!)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás