promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai Dominikról kínos dolog derült ki, az apja árulta el
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Dominik édesapja nem bánt kesztyűs kézzel a tehetséges futballistával, amiért Dominik nagyon hálás is. De mit szólt ehhez az édesanya?

Az egész ország álmélkodva figyelte ebben az évben, hogy Szoboszlai Dominik hogyan remekel a pályán, legyen szó a válogatottról vagy a Liverpool FC-ről, ahova idén igazolt le az aranylábú tehetség. Az egész ország óriási reményeket fűz Dominikhez, akivel a magyar válogatott idén zsinórban harmadszor is kijutott a kontinensviadalra.

Ráadásul jelenleg rekordtartók is vagyunk a veretlenségi sorozatunkkal, a sorsolást is a legsikeresebb csapatokat tömörítő sapkából vártuk, végül eldőlt: a Labdarúgó-Európa-bajnokságon Németországgal, Skóciával és Svájccal kell megküzdenünk a csoportkörből való kijutásért. A német lapok erre aztán igencsak gúnyosan reagáltak, amiről itt írtunk korábban:

Dominik rengeteg interjúmegkeresésnek tesz eleget, nagyon is szívén viseli a szurkolók rajongását, de nem ő az egyetlen. A sikerben nagyon nagy jelentőség jutott Dominik menedzserének és édesapjának is, akik szintén nagy előszeretettel adnak interjút.

Esterházy Mátyás  is többször beszélt már róla, hogy mire van szükség a sikerhez, és hogy mennyi esélyünk van rá, hogy ontjuk magunkból a Szoboszlai Dominikokat. Dominik édesapját is rengetegszer megkérdezik róla, hogy a szigorú nevelés a titka-e Dominik sikereinek. Decemberben Szoboszlai Zsolt a Nemzeti Sportnak adott interjút, ahol ismét betekintést nyújtott Dominik gyerekkori felkészítésébe.

Zsolt elmesélte, hogy valóban nagyon rövid pórázon tartotta a fiát, de mivel a céljuk közös volt, ez nem okozott igazán nagy súrlódásokhoz. Mindketten versenyző típusok, akik nem szeretnek veszíteni, ha Dominik sírt, az is azért történt, mert elvesztett egy meccset, nem pedig az atyai szigor miatt. Azt tudomásul vette. Az iskola is segítette őket, Dominiknek nem kellett járnia ének vagy technika órákra, ezeket az értékes időket is a képességei csiszolására fordíthatta.

Kiderült, hogy bár mindig nagyon szigorú volt a fiával, az nem igaz, hogy sosem dicsérte volna meg. Megdicsérte, de ugyanazért a bravúrért sosem kapott több elismerő szót. Az interjúkészítő itt kapva kapott az alkalmon, hogy megkérdezze: 

- Anyukája mit szólt mindehez?

- Nem kérdeztük.

- érkezett a csattanós válasz, amire az egész terem nevetésben tört ki. Zsolt utána természetesen elárulta, hogy a felesége nélkül semmi sem működött volna, szükség volt arra a biztonságos háttérre, amit ő teremtett meg. Dominik édesapja a későbbiekben is humoránál volt, például mikor ezt mondta a neveltetés praktikáiról:

„Adtam én alternatívát, csak mind a kettőnek ugyanaz volt a vége”

A teljes anyagot itt tudjátok visszanézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás