promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai Dominikot felpofozná az apja, ha ezt tenné az aranylábú labdarúgó
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szombaton a Manchester City ellen állnak fela Liverpool játékosai. A rangadóra készülve Szoboszlai Dominikkal forgatott a Premier League stábja.

Szoboszlai Dominik egy csapásra világsztárrá idén, mikor leigazolt a Liverpoolhoz, miközben a magyar válogatottban is csapatkapitánnyá lépett elő, és egymásra halmozta a sikereket. Nem kérdés, hogy Magyarországon mindenki rajong Szoboszlai Dominikért, és egy ország szurkol neki, hogy az angol első osztályban is minél nagyobb sikereket érjen el.

Szombaton a Manchester City ellen lépnek pályára a vörösök, akik szintén nagyon gyorsan a szívükbe fogadták a tehetséges középpályást, aki számos góllal és gólpasszal bizonyította már, hogy nem csak kiváló labdarúgó, hanem első számú csapatjátékos is.

A szombati rangadó előtt a Premier League forgatott egy rövid dokumentumfilmet a feltörekvő focistáról, ami rendkívül részletes képet fest a focista eddigi pályájáról, megszólaltatva a sikerhez legtöbbet hozzátevő szakembereket is, így édesapja, játékostársai, és Jürgen Klopp mellett megszólalnak benn a korábbi edzők is.

Dominik édesapja, Szoboszlai Zsolt elárulja, hogy 2015-ig sosem edzettek nagy pályán.

Dominik mindig kihangsúlyozza, hogy mennyire hálás édesapja céltudatos szigoráért, ami nélkül biztosan nem tartana ott a pályája, ahol. A stabil családi háttér rendkívül fontos egy sportoló karrierjében. Érdemes például belenézni egy korábbi interjúba, ami az édesapával készült, itt Zsolt elmeséli, hogy fia már az óvónőnek is kapura rúgott:

„Sosem léptem túl nagyot, mert aki túl nagyot lép, az nagyot is eshet”

- árulja el Dominik el a dokumentumfilmben, ez a mondat pedig teljes mértékben meghatározta Szoboszlai életét, ezt korábbi edzői is alátámasztják. Marco Rose-val való kapcsolatáról is sokat megtudhatunk a filmből, akivel eleinte nem találták a közös hangot, ám Dominik nem sértődött meg emiatt, hanem felismerte, hogy ez miatta van. Hiába volt elég jó játékos, Rose sokkal több potenciált látott benne, és ezért folyamatosan azt mantrázta Dominiknak:

„Ez nem elég, ez nem elég, ez nem elég”.

Marco Rose elárulta: fusson többet, dolgozzon többet, ne ő érkezzen utolsónak az edzésre - tehát még tovább erősítette Dominikben azt az alázatot és szorgalmat, ami édesapja révén már egész gyermekkorában áthatotta a mindennapjait. Végül igazi mentor-tanítvány viszony alakult ki közöttük, Marco Rose nagyon csalódott is volt, mikor Dominik a Liverpoolhoz igazolt.

De hogyan kezeli a sikert valaki, akinek most a lábai előtt hever a világ? A rajongókat ez is roppantmód foglalkoztatja, milyen autóval jár Dominik, vagy éppen milyen karórát hord, mennyire cserélődik le a baráti köre, nem válik-e a sikertől nagyképűvé?

„Én soha nem fogok megváltozni. Ha azt mondanám apának, hogy megváltozok, mondjuk a pénz vagy a hírnév miatt, lekeverne egyet, és azt mondaná: koncentrálj. Figyelj oda”

Dominik menedzsere, Esterházy Mátyás már több helyen kiemelte, hogy Magyarországon a magabiztosságot sok helyen összekeverik a nagyképűséggel, pedig Dominik nem változott meg, csak roppant céltudatos. Viszont a munka, amit Dominik napról napra elvégez, tényleg elég nehéz. 

Ha az ember nem koncentrál, könnyen elvesztheti a motivációját, és akkor elveszik. Nem könnyű ebben a miliőben élni, még ha jól is fizetnek érte. A siker mögött pedig egy futballista élete sokszor nagyon magányos. Esterházy is beszélt már róla más fórumokon, hogy Dominik pályája sem volt mentes a kilengésektől, néha ő is elbizonytalanodott, de ez természetes.

„Voltak napok amikor azt kérdeztem: kell ez nekem?”

A Premier League Szoboszlai Dominikről szóló kísérőműsorát most a Manchester City elleni mérkőzéshez közelítve rengetegszer elcsíphetjük a TV-ben, pénteken 17:00-kor a Match4 csatornán, később 18:20-kor és 22:15-kor a Spíler1 TV-n nézhetjük meg, szombaton reggel 5-kor lesz az ismétlés az Aréna 4 műsorán, de a műsorprogram szerint nem kell aggódnunk akkor sem, ha most nem tudunk rá időt szakítani, mert mert még sokszor fogják ismételni.

A Tények Plusz azonban készített belőle egy 5 perces összefoglalót, amit itt tudtok megnézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás