promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális kemény kommentek záporoznak német oldalakon, hogy Magyarország lesz többek között az ellenfelük az Európa-bajnokságon
Borítókép:  Profilmedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült, kiket kell legyőznünk a csoportkörben, és meglehetősen érdekesen fogadták a német drukkerek a csoportbeosztást.

A magyar labdarúgó válogatott hosszú és nehéz küzdelmek árán érte el azt a kiváló eredményt, hogy kijutott az UEFA Európa-bajnokságra. A csapat kiváló teljesítményt nyújtott az előző selejtezők során, ami eredményeképpen csoportelsőként várhatta a sorsolást a második kalapból. Ez a kalap a legerősebb nemzeti együtteseket tartalmazza, így már a sorsolás is komoly kihívást jelentett a magyar csapat számára.

A sorsoláson kiderült, hogy a magyar válogatott a csoportkörben a németekkel, a skótokkal és a svájci válogatottal kerül szembe, amelyek mind erős ellenfelek a nemzetközi porondon. Ez a csoport rendkívül izgalmasnak ígérkezik, és komoly próbatétel elé állítja a magyar játékosokat.

A műsorvezető különösen az utolsó ellenfél hallatán szisszent fel, mondván hogy ez bizony nagyon nagy kihívás lesz a válogatottnak, a csoport abszolút favoritja Svájc - de persze a németekről sem szabad megfeledkezni, hiszen velük mindig számolni kell.

A mérkőzések sorrendje és a helyszínek még tovább fokozzák az események várakozását. A legutóbbi meccsek során a magyar válogatott lenyűgöző teljesítményt nyújtott. A csapat egységes játékkal és kitartással küzdött, ami hozzájárult a kijutáshoz az Európa-bajnokságra. Az utolsó selejtező meccs különösen izgalmas volt, és a csapat az utolsó pillanatban szerzett góllal nyerte meg a mérkőzést, ami még inkább fokozta a szurkolók lelkesedését.

A válogatott jelenlegi formája és teljesítménye alapján sok reményt fűznek a szurkolók Szoboszlai Dominikhoz és a csapathoz. Szoboszlai Dominik kiemelkedő tehetség, aki kiválóan teljesít klubjában és a válogatottban egyaránt. Az elvárások rendkívül magasak vele szemben, és sokan bíznak benne, hogy a torna során vezető szerepet fog játszani a csapat sikereiben.

A válogatott edzője, Marco Rossi, már másodszor vezeti ki a magyarokat kontinensviadalra. Rossi magyarrá vált és állampolgárságot is felvett, ami tovább erősíti a kapcsolatát a csapattal és a szurkolókkal. Az edző számos alkalommal hangsúlyozta a csapat összetartását és az egységes játék fontosságát. A közvélemény szerint Rossi elkötelezettsége és vezetői stílusa kulcsfontosságú a magyar válogatott sikerei szempontjából.

Marco Rossi a sorsolás után nyilatkozva elmondta, hogy tisztában vannak az erős ellenfelekkel, de hozzátette, hogy a csapata készen áll a kihívásokra. Az edző hangsúlyozta, hogy bíznak a játékosokban, és minden tőlük telhetőt meg fognak tenni a továbbjutásért. A szurkolók tehát izgatottan várhatják a válogatott csoportkörbeli mérkőzéseit az Európa-bajnokságon. Addig is nézzük vissza a kijutás kellemes pillanatait:

Hogy fogadták a hírt Németországban a közösségi média felületeken?

Nos, meglehetős szarkazmussal. Hiszen a német válogatott ebben az évben meglehetősen gyenge teljesítményt mutatott, már júniusban is sorra bukták a meccseket, és a sajtó nagyon sokat foglalkozott a csapat rossz formájával. Nem véletlen tehát, hogy rengeteg változás történt a szakvezetésben. Az ősz elején Flick-nek távoznia kellett a csapat éléről, hiszen a nacionálelf akkor öt egymást követő meccsét bukta el, ez pedig példátlan. Majd végül a franciák ellen végre győzelmet arattak a németek, és egy kicsit fellélegzett mindenki.

Érdekesség, hogy a szeptemberi győztes meccs előtt márciusban nyertek legutoljára, akkor Peru ellen. Nem meglepő tehát, hogy a német kommentek között többek között a Kicker közösségi média oldalán elképesztően sok a kissé szarkasztikus üzenet, hogy ez a német válogatottnak egy igazi halálcsoport, vagy hogy bármilyen csoport is jött volna össze, az is halálcsoport lett volna Németország számára. Percek alatt közel ezer komment záporozott az oldalra. Az olvasók és kommentelők arról írnak, hogy a jelenlegi formájában a német válogatott bárki ellen képes veszíteni, így pedig nem érdemes lebecsülni a kapott ellenfeleket.

Sokan arról írnak, hogy nem az a kérdés, hogy az első vagy a második helyen végeznek-e a németek, hanem az, hogy a harmadik helyet sikerül-e elcsípniük. A legszarkasztikusabbak úgy reagáltak a hírre, hogy az a legjobb az egészben, hogy a negyedik helyet könnyű lesz elérnie a németeknek ebben a kvartettben, egyesek pedig arra térnek ki, hogy legalább nem kell majd sokat utazniuk haza a válogatott játékosoknak a kiesés után, hiszen otthon lesznek.

Többen arra utalnak, hogy 15 éve még örültek volna egy ilyen négyesnek, ám manapság minden meccs iszonyú nehéz a válogatottnak.

sokan csak rezignáltan írják, hogy ebben a csoportban simán benne lehet az is, hogy Németország a negyedik lesz, és érdekesség, de nagyon jól jelzi a német válogatott körüli bizalmatlanságot és elkeseredettséget, hogy egyetlen komment sincs arról, hogy könnyű csoportba kerültek volna.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás