promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jönnek új játékosok? Mi a helyzet Rebrovval? A Fradi elnöke válaszolt!
Borítókép:  SERGEI SUPINSKY / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencváros remek idényt tudhat eddig maga mögött. A Fradi veretlenül vezeti a magyar bajnokságot, ráadásul 25 év után újra a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhetett. A klub elnöke, Kubatov Gábor a jövőről, igazolásokról és Szerhij Rebrovról is beszélt.

A Ferencváros sikeres évet tudhat maga mögött. A Fradi ez évben bajnoki címet ünnepelhetett, 25 év után bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, és jelenleg is vezeti az OTP Bank Liga 2020/2021-es idényét. Az év végén a klub elnöke, Kubatov Gábor az M4 Sportnak beszélt röviden a jövőről, igazolásokról, és persze szó esett a vezetőedzőről, Szerhij Rebrovról is.

„A szurkolók hiánya azért baj, mert nem élhettük meg közösen ezt a sikert. Azt gondoltam, ha itt van egy győzelem, egy jó meccs, akkor utána tele vannak a kocsmák Budapesten, ott ülnek a körúton, megállítják a villamost, tetején táncolnak. Ez azért hiányzik. Sok embertől ez a vírus elvette ezt a fajta boldogságot"

– kezdte Kubatov. Majd egy kicsit hosszabban beszélt a csapat vezetőedzőjéről, Szerhij Rebrovról. Az ukrán trénert „fantasztikus edzőként, és nagyon nehéz emberként" írta le. De mint mondta, Hajnal Tomi és saját maga is nehéz pasas. „Szóval, aki valamit el akar érni az életben, az nem lehet egy könnyű valaki" – tette hozzá.

„A Szerhij nagyon céltudatos. Semmi energiát nem fordít olyan dolgokra, ami nem a csapat sikeréhez vezet. [...] Mi megtaláltuk egymást a Szerhijjel, mert ez a fajta attitűdöt egy nagyobb klub nehezebben viselné. Kimentjünk olyan helyekről, amelyekhez nincs kedve. Állandóan azon jár az esze, hogy holnap mi lesz az edzésen, milyen játékost kéne igazolni, hogy állítja össze a csapatot, milyen taktika van. Ez nagyon becsülni való dolog. Nem kell minden nap raportra jönni" – mondta Kubatov Rebrovról.

A Fradi elnöke elárulta, olyan szerződést kötöttek az ukrán szakemberrel, amely mindkét fél számára jó, hiszen ha a Ferencváros sikeres, akkor Rebrov fizetése Európában a topkategóriában van.

„Ezzel szerintem összeállt az a kép, amivel itt tud maradni. Jó pénzt keres. Jó helyen van. A gyerekei, a felesége jól érzi magát. Van egy csapat. Mindig feljebb megyünk, mindig feljebb vágyunk" – emelte ki.

Szót ejtett Kubatov Gábor az átigazolásokról is. Kiemelte, hat ponton, hat pozícióban szeretnék megerősíteni a csapatot, s, amennyiben lehet, három embert már télen szerződtetnének. 

„Sose volt még ilyen, hogy viszonylag magas összegek álljanak rendelkezésre. Ez nem azt jelenti, hogy herdálni fogjuk a pénzt. Megint okosan kell igazolni" – zárta a beszélgetést a Ferencváros első embere.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás