promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Fradi sportmenedzsere a csapat sikereinek okáról beszélt
Borítókép:  ATTILA KISBENEDEK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hogy mi áll a Ferencváros sikerei mögött? Van olyan fiatal tehetség, akár a Fradiban, akár más egyesületben, aki később a Ferencváros egyik alapembere lehet? Egyebek között ezekről is beszélt Hajnal Tamás a zöld-fehér klub sportmenedzsere.

A Hertha BSC kapusedzője, Petry Zsolt a minap arról beszélt, hogy a „magyar foci rég nem volt szakmailag olyan elismert helyzetben, mint most”. Emögött pedig a magyar válogatott és a Ferencváros sikerei állnak. A Blikk most a Fradi sportmenedzserét, Hajnal Tamást kérdezte arról, hogy milyen út vezetett a zöld-fehér csapat kiemelkedő eredményeihez, és milyen stratégia szerint dolgozik a magyar klub.

Hajnal szerint a szakmai munka, illetve háttérmunka mellett a siker egyik legfontosabb alkotóeleme az, hogy megfelelő időben erősítették meg a csapatot, így az már nagy részben készen állt az európai kupaselejtezőkre. Mint mondta, posztoknak megfelelő profilokat határoztak, ezek alapján kerestek futballistákat. Olyan játékosokat, mint Zubkov, Tokmac vagy épp Haratin azzal tudta meggyőzni a Ferencváros, hogy adott egy szakmai kihívás (egyúttal egy fejlődési lehetőség).

„Évről évre bajnoki címért küzdünk és esély adódhat a játékosoknak európai kupasorozatok csoportköreiben is megmérettetni magukat. Meghatározó, hogy a leendő játékosaink ezt a szakmai kihívást helyezzék előtérbe, látva a további fejlődésük lehetőségét. Emellett pedig ugyanolyan fontos a személyes kapcsolat a potenciális játékosokkal, amely során ezeket a kihívásokat ismertetem velük”

– fogalmazott Hajnal.

Arra a kérdésre is válaszolt a zöld-fehér klub sportmenedzsere: hogy lát-e olyan fiatal tehetséget, akár a Fradiban, akár más egyesületben, aki később a Ferencváros egyik alapembere lehet? Hajnal elmondta, hogy a top tehetségeket Magyarországon tartani minden esetben nehéz, de folyamatosan figyelik utánpótlást és lehetőség szerint igyekeznek beépíteni a fiataljaikat:

„A szintlépés tekintetében nagyszerű megoldás az újraindított NBIII-as csapatunk is”.

Majd szó esett a csapat eddigi Bajnokok Ligája szerepléséről (a Fradi három mérkőzést követően egy döntetlennel és két vereséggel csoportja utolsó helyén áll.), és arról, hogy a tavaszi Európa-liga „képben maradhat-e”.

„Természetesen. Azon a meccsen is a Kijev az esélyesebb (itt a Dinamo ellen visszavágóra utalt a sportmenedzser, aki ott nyer, az lesz a harmadik, és így El-szereplést érő helyen végez), de bízunk benne, hogy lesz még esélyünk a harmadik hely megszerzésére, amiért mindent meg is fogunk tenni”

– mondta Hajnal.

Az európai kupaszereplés mellett a Ferencváros egyértelmű célja a magyar bajnokság 2020/2021-es szezonjának megnyerése.

„Nem akarom azt mondani, hogy a mezőny fölé nőttünk, inkább alázatosan felkészülve igyekszünk a pályán bizonyítani. Rendkívül fontos a bajnoki cím, amit mindenki át is érzi a klubon belül. Ennek megszerzése elengedhetetlen a jövőbeni európai szereplésünkre tekintettel. Erős riválisaink vannak a bajnokságban, akiket tisztelünk, de a célunk újra a tabella első helye”

– fogalmazott a budapesti klub vezető szakembere.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás