promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar fiatalok az NB I-ben: a Fradi eddig nem adott lehetőséget, az MTK az élen jár
Borítókép:  MTI/Szigetváry Zsolt
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az OTP Bank Liga 2020/2021-es szezonjából eddig hét forduló ment le. Ezen időszak alatt negyvenkét, 21 éven aluli, tehát utánpótlás-válogatott korú játékos lépett pályára. Az MTK élen jár a fiataloknak adott játékpercek tekintetében, míg a Ferencváros és a Mezőkövesd eddig nem adott lehetőséget 1998. január 1. után született magyar labdarúgónak.

 

Az OTP Bank Liga 2020/2021-es szezonjából eddig hét forduló ment le. Erről az időszakról készített egy pillanatképet az mlsz.hu azt vizsgálva, hogy az első osztályú csapatok mennyi lehetőséget adnak az 1998. január 1. után született magyar labdarúgóknak. Mint az összegzésből kiderül,

negyvenkét olyan magyar focista kapott szerepet az OTP Bank Liga mérkőzésein, aki kora alapján szerepelhetne valamelyik utánpótlás-válogatottban. A fiatalok összesen nyolc gólnál és tíz gólpassznál járnak.

A tizenkét csapatból tíz van, amelyik már adott lehetőséget fiatal játékosnak. Csak a Ferencvárosnál és a Mezőkövesdnél nem lépett még pályára 1998. január 1. után született magyar labdarúgó. Ami az élmezőnyt illeti:

az MTK Budapest és a Puskás Akadémia is nyolc-nyolc játékost foglalkoztatott. Előbbi csapatban összesen 2581, utóbbiban 2095 játékpercet töltöttek a pályán a fiatalok.

A kék-fehér együttesnél a legutóbbi fordulóban a 16 éves Biben Barnabás debütált. A középpályás a Puskás Akadémia ellen 3-0-ra megnyert mérkőzés 37. percében állt be csereként, s végig játszotta a találkozót.

Említésre méltó még az újonc Budafok is. A jelenleg a tabella harmadik helyén álló csapat vezetőedzője, Csizmadia Csaba a hetedik fordulóig hat utánpótlás korú játékosnak összesen 1348 játékpercet biztosított.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás