promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„A magyar foci rég nem volt szakmailag olyan elismert helyzetben, mint most"
Borítókép:  FIRO SPORTPHOTO / POOLFOTO CITY-PR / AUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Hertha BSC kapusedzője, Petry Zsolt szerint a magyar foci rég nem volt szakmailag olyan elismert helyzetben, mint most. Emögött pedig a válogatott és a Ferencváros sikerei állnak.

Az, hogy a magyar labdarúgó-válogatott kijutott a 2021-es Európa-bajnokságra, a Ferencváros pedig 25 év után újra ott van a Bajnokok Ligája csoportkörében nemcsak anyagi, de szakmai szempontból is fontos. Erről beszélt Petry Zsolt, a Hertha BSC kapusedzője az M4 Sporthíradóban.

A német klub szakembere szerint a magyar foci hosszú évek óta nem volt szakmailag olyan elismert helyzetben, mint most. Ez a válogatott és a Ferencváros sikereinek köszönhető.

A tizenkét éve a Bundesligában dolgozó Petry a vele készült beszélgetésben szót ejtett Gulácsi Péterről. Mint mondta, amikor Erwin Koeman szövetségi kapitány idején a válogatott mellett dolgozott, többször is meghívtak a keretbe egy-egy fiatalt, hogy szokják a légkört.

„Többször is meghívtunk egy-egy fiatalt, Gulácsi Pétert vagy éppen Bogdán Ádámot, annak érdekében, hogy szokják a légkört, azért, hogy ha majd ha rájuk kerül a sor, gyorsan tudjanak alkalmazkodni. Péter teljesítménye nemcsak német, hanem európai szinten is elismerésre méltó. Jó fejű, felkészült kapusról van szó" – mondta.

Természetesen szóba került Dárdai Pál is, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki jelenleg a Hertha BSC U16-os csapatának vezetőedzője. Petry Zsolt úgy látja, Dárdai rendkívül fontos a klub életében, fantasztikus kisugárzása van, fiatalok szerencsésnek mondhatják magukat, hogy vele dolgozhatnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás