promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dárdai a magyar fociról: „Aki azt mondja, nem kellettek a stadionok, az téved”
Borítókép:  PAUL ZINKEN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Dárdai Pál, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Hertha BSC U16-os csapatának vezetőedzője komoly sanszot lát arra, hogy a nemzeti csapat kijusson az Európa-bajnokságra. „Aki azt mondja, nem kellettek a stadionok, az téved” – mondta Dárdai.

 

A PMFC stadionújságjának adott rövidebb interjút a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Hertha BSC U16-os csapatának vezetőedzője, Dárdai Pál. A szakember elárulta, hogy nem véletlenül választotta az U16-os csapatot a berlini klubnál, hiszen itt futballozik fia, Dárdai Bence.

„Ha már átadom a tudást, akkor mégis kinek adhatnám át, ha nem neki? Mondjuk nincsen könnyű dolga, 15 évesen az egyel idősebbek között játszik. Arról nem is beszélve, hogy Németországban az U17 és az U19 a kiemelt korosztály, az U16-os nem”

árulta el az edző, hozzátéve, hogy a nagy fizikai különbség miatt komoly különbségek vannak egy-egy korosztály között.

„Időben még többet is vesz el, hiszen szigorúan felépített hetirend szerint dolgozunk, szinte nincs is szabadnap. Ugyanakkor ez a munka, az U16 mellett stressz nélküli. Nem hiányzik az már nekem, nincs szükségem arra, hogy olyasmikről kelljen beszélnem a médiában, amiről nem is kellene, hogy beszéljek. Van egy negatív hozzáállása a sajtónak, ami nekem cseppet sem hiányzik. Jól érzem magam. Amúgy sem vagyok celeb, hogy folyton szerepelnem kelljen”

– mondta munkájával kapcsolatban Dárdai.

És természetesen szó esett a magyar válogatott esélyeiről, arról kijuthat-e a csapat az Európa-bajnokságra:

„A védelemben Orbán, a kapuban Gulácsi jó alap. Ők a legmagasabb szinten bizonyítanak, rendkívül magas a stressztűrő képességük. Komoly sanszot látok arra, hogy meglegyen a kijutás. Az, hogy a Fradi ott van a BL csoportkörében, hogy kicsin múlt a Vidi EL-főtáblája, és az, hogy most a válogatott is jó eséllyel léphet pályára az EB-re jutásért, azt mutatja, jó irányba haladunk. Ehhez szükség volt arra, hogy az utóbbi években rengeteget fejlődött az infrastruktúra. Aki azt mondja, nem kellettek a stadionok, az téved. Ha a »körítés« rendben van, lehet a szakmára koncentrálni, és annak idővel meglesz az eredménye. Ezt látjuk most! Igenis, irigykedjenek csak ránk nyugodtan azok, akiknek nincsenek ilyen stadionjaik”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás