promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még az angolok is csak néztek, Dárdai Pál milyen gólt vágott nekik - videó
Borítókép:  MTI Fotó: Kovács Tamás
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez volt Dárdai egyik, ha nem a legnagyobb találata a karrierje során.

14 évet megyünk vissza az időben, amikor 2006 májusában Magyarország barátságos mérkőzést játszott a világbajnokságra készülő Angliával. A felek a Manchester United szentélyében, az Old Traffordon feszültek egymásnak.

Az angoloknál olyan nagyágyúk voltak a kezdőben, mint Fank Lampard, David Beckham, Steven Gerrard, vagy John Terry.

Anglia:

  • Paul Robinson - Gary Neville (Owen Hargreaves, a szünetben), Rio Ferdinand, John Terry (Sol Campbell, 78.), Ashley Cole – Jamie Carragher - David Beckham, Steven Gerrard (Theo Wallcott, 67.), Frank Lampard, Joe Cole - Michael Owen (Peter Crouch, 67.)

Magyarország:

  • Király Gábor - Fehér Csaba, Éger László, Komlósi Ádám (Vanczák Vilmos, 9.), Halmosi Péter - Molnár Balázs (Vadócz Krisztián, 85.),Dárdai Pál, Tóth Balázs (Torghelle Sándor, 62.) - Gera Zoltán, Huszti Szabolcs - Szabics Imre (Polonkai Attila, 75.)

A magyarok az első félidőben remekül bekkelték ki az angol sztárcsapatot, pedig a hazaiak még büntetőhöz is jutottak. A gólok a második félidőben estek.

A hazaiak mezőnyfölénye hamar találatot hozott, majd rövid időn belül ismét betaláltak. Mielőtt azonban a magyar szurkolók azon kezdtek volna gondolkodni, mennyi lesz a vége, Dárdai bombagóljával - csapatkapitányhoz méltóan - megnyugtatta társait. Ezt követően ismét kiegyenlítetté vált a játék, de az első félidővel ellentétben ezúttal lüktetett a mérkőzés. Az utolsó negyedórára kissé elfáradt a magyar együttes, amelyet az angolok újabb góllal büntettek.

Gólszerzők:

  • Gerrard (48.), Terry (52.), Crouch (86.), illetve Dárdai (55.)

Az angolok hozták a kötelezőt, de a meccs mégis Dárdai Pál bombájáról lett híres. Tóth passzolt Dárdaihoz, aki miután átvette a labdát, tolt rajta egyet, majd hatalmas erővel körülbelül 25 méterről a bal felső sarokba bombázott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás