promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Szidják az MLSZ-t, szidjanak engem, csak ne legyenek rasszisták”
Borítókép:  MTI
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a két novemberi válogatott mérkőzés előtt beszélt szurkolókról, viselkedésről.

A közmédiának adott interjút Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke a válogatott két novemberi (november 15. Uruguay, novermber 19. Wales) találkozója előtt. Ennek a beszélgetésnek a rövidebb leirata jelent meg a Magyar Távirati Iroda jóvoltából.

 

Csányi jelezte, hogy az MLSZ csatlakozott ahhoz az UEFA-konvencióhoz, amely kimondja: zéró tolerancia van a rasszizmussal szemben.

„A huhogás, a cigányozás, zsidózás: sorolhatnám, ezek a rasszista történések a stadionban és a pályán is nagyon súlyos büntetést írnak elő. És nagyon fix, pontos szabályozás van, hogy milyen büntetést szabhat ki a fegyelmi bizottság. Ezért mi nem kaphattunk mást, mint teljes stadionbezárást a szlovák meccs után”

– utalt a szeptember 9-i, budapesti mérkőzésen történt szurkolói rendbontásokra, illetve a kiszabott büntetésekre.

Az MLSZ-elnök kiemelte, a magyar csapat visszaeső, míg Szlovákia nem, ezért kapott utóbbi enyhébb büntetést.

„Ami nagyon fontos, hogy jöhetnek a súlyosabb büntetések, mint a pontlevonás, vagy akár az európai versenyekből való kizárás. Tehát kérem a szurkolókat – megértem, hogy indulatosak, hogy szidják az MLSZ-t – ugye lehet bu.i MLSZ, a legújabb a szar..zi MLSZ, szidjanak engem, csak ne legyenek rasszisták. Ne adják fel a magas labdát, hogy megbüntessenek bennünket, mert sajnos kényszerpályán vagyunk”

– mondta. Egyúttal Csányi követendő példának tartja a Ferencváros szurkolóinak viselkedését. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás