promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Vidi edzője a Fradiról és saját magáról is beszélt
Borítókép:  BRUNO FAHY / BELGA MAG / BELGA VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nyolc forduló telt el az OTP Bank Liga 2020/2021-es idényéből. A MOL Fehérvár honlapja pedig a válogatott szünetet kihasználva interjút készített a csapat vezetőedzőjével, amiben szó esett az eddigi teljesítményről, de arról is, hogy milyen ember Márton Gábor.

Az első, egyben legfontosabb kérdés az, hogyan értékeli Márton Gábor a csapat eddigi teljesítményét. A szakember úgy látja, amit eddig elért a csapat csak részeredmény. 

„A továbbiakra nézve semmi jelentősége nincs annak, hogy jelenleg hányadik pozíciót foglaljuk el a tabellán. Ahhoz, hogy eredményesebbek tudjunk lenni, még sokat kell fejlődnünk. A jelenlegi játékunk alkalmas lehet arra, hogy további sikereket érjünk el, de azért látom a hiányosságokat, ahogy a szurkolók is”

– fogalmazott Márton Gábor. Hozzátéve, hogy új játékrendszert kezdtek el felépíteni nyáron, de még akad bőven olyan rész, amelyben fejlődni kell.

Kitért arra is, hogy az elmúlt fordulóban a Ferencváros legyőzése volt a cél, és ugyan a játék képe alapján úgy érzi, győzelmet érdemelt volna csapata, de nem erre adják a pontokat. Ugyanakkor szerinte a Fradi a hátralévő mérkőzésekért járó összes pontot nem fogja megszerezni.

Az Európa-liga szereplésről felemás érzései vannak Mártonnak. Mint mondta, nemzetközi szinten tapasztalatlan edzőként vágott bele a feladatba, s a Reims elleni győzelem már bravúrkategóriába sorolható, de ahogy fogalmazott:

„a Vidi céljaihoz mérten az lett volna az igazi siker, ha főtáblára kerülünk. Elsőre talán nem volt annyira rossz teljesítmény, de mindenképp fájó pont a kiesés”.

A korábban a Zalaegerszeget irányító edző elárulta, azokban a visszajelzésekben hisz, amelyeket a játékosoktól kap egy-egy edzés, vagy mérkőzés után.

„Ebbe beletartozik, hogy jó hangulatúak legyenek az edzések, élvezzék a srácok. amit csinálnak, és ennek szellemében végezzék el a megterhelőbb feladatokat is. Ami az edzésen működik, annak a mérkőzéseken is ki kell, vagy ki kellene jönnie. Hiszek abban, hogy az elvégzett munkának meglesz az eredménye”

– fogalmazott Márton Gábor.

A személyiségét firtató kérdésre pedig ekképp felelt:

„Márton Gábor az az ember, aki soha nem elégedett, aki szókimondó (bár ezt folyamatosan megpróbálja kordában tartani) és aki minden pozitív és negatív tulajdonságával együtt vállalja önmagát. Csak az tud előrevinni, ha mindig többet és többet akar az ember, mert a futball is ilyen. Folyamatosan fejlődik, épp ezért folyamatos fejlődésre van szüksége annak is, aki ezen a területen dolgozik, legyen akár edző, akár játékos”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás