promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Fradi legyőzése után saját játékosát kritizálta a Juventus edzője
Borítókép:  MIGUEL MEDINA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hiába nyert a Juventus a Ferencváros ellen a Bajnokok Ligája negyedik csoporkörében, az olasz csapat vezetőedzője, Andrea Pirlo nem volt elégedett játékosai teljesítményével. Középpályása, Arthur szerinte makacsul futballozott.

„Sok minden nem úgy működött, ahogy elterveztük, túl sokszor próbáltunk középen áttörni, miközben a széleken kellett volna inkább játszanunk. De végig hittünk a győzelemben, ezért dicséret jár a játékosoknak, mert ez vezetett sikerre. Fel tudtunk állni a kezdeti hibából”

– ezt a Juventus vezetőedzője, Andrea Pirlo nyilatkozta, miután csapata egy 92. percben szerzett góllal legyőzte a remekül játszó Ferencvárost a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában. Az olasz szakember arról is beszélt, hogy többet várt játékosaitól:

„Lassan járattuk a labdát, ez megkönnyítette a Fradi számára a védekezést”.

Abban, hogy Juventus játéka az ellenfél térfelén nem volt kellően dinamikus (és kreatív), nagy szerepe van a hatos pozícióban futballozó Arthurnak. A Barcelonától érkező középpályás – ahogy Fabio Capello a meccs után fogalmazott –, egyszerűen nem lát jól a pályán, passzai rövidek, lassúak, pontatlanok és oldalirányúak voltak – írja a Football Espana.

Ezzel a meglátással egyébként maga Pirlo is egyetértett, hozzátéve, hogy játékosa kicsit makacs volt. Amikor Fabio Capello rákérdezett a Juventus edzőjénél Arthur játékára, egész pontosan arra, hogy szerinte a brazil képes-e mozgatni a csapatot, a Juve-tréner egy mosoly kíséretében kollégájával egyetértésben a követkőket mondta:

„Jelenleg nem igazán, még tanul”.

Az már a G-csoportban eldőlt, hogy Barcelona és a Juventus továbbjutott, már csak az a kérdés, a Dinamo Kijev vagy a Ferencváros végez Európa-liga szereplést érő helyen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás