promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Marco Rossi: „Csodaszámba ment volna, ha nyerünk”
Borítókép:  PAVEL GOLOVKIN / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a három októberi mérkőzést követően elégedett a csapattal, s a hozzáállással. Az Európa-bajnoki részvételről döntő, Izland elleni mérkőzés kapcsán arról beszélt, hogy az északi csapat a bolgároknál jobb, de a szerbeknél és az oroszoknál nem.

Sikeres időszakot tudhat maga mögött a magyar labdarúgó-válogatott. A nemzeti együttes

A csapat játékosa, Szalai Ádám arról beszélt, hogy nagyon büszke a csapatra, egyúttal megjegyezte, hogy a játékosok jól érzik magukat a Rossi által kitalált 3-5-2-es, 5-3-2-es játékrendszerben. Hatékonyan megy a letámadás és a játék forgatása is, ráadásul bármilyen összeállításban lépnek pályára, mindenki küzd a válogatottért és egymásért.

Míg a szövetségi kapitány, Marco Rossi úgy látja, három októberi találkozóból a moszkvai volt a legnehezebb.

„Legyünk őszinték, csodaszámba ment volna, ha nyerünk”

– fogalmazott Rossi az Oroszország elleni mérkőzést követően a Nemzeti Sportnak. A tréner szerint nem futballozott jobban a csapat, mint a budapesti összecsapáson, ellenben jobban küzdött, s nem követett el olyan hibákat, mint a két csapat előző mérkőzésén:

„...ami igazán boldogsággal tölt el, az a játékosaim hozzáállása. Az első másodperctől az utolsóig úgy küzdöttek, mint az oroszlánok. Egy pillanatra sem adták fel, folyamatosan segítették egymást. Szenvedtek, igen, de ez is része a labdarúgásnak. Ezzel a hozzáállással kell mindig pályára lépni. Ha netán vereséget szenvedünk, a futballisták akkor is emelt fővel hagyhatták volna el a játékteret, mert ami szerda este bennük volt, azt kipréselték magukból. Büszke vagyok rájuk”.

Rátérve az Izland elleni, Európa-bajnoki részvételről döntő mérkőzésre elmondta, bizakodva várják a találkozót.

„Most az a legfontosabb, hogy két lábbal a földön maradjunk. Nem mintha tartanék attól, hogy bárki is elszállna – ezt a csapatot a megfelelő hozzáállás jellemzi. Nincs olyan ranglista, amelyen az izlandi válogatott ne állna a magyar előtt, papíron tehát nem mi számítunk esélyesnek. Hetek múlva meglátjuk, mennyit érnek a pályán a különböző rangsorok. (...) Nyolc-kilenc hónapja, vagyis amióta eldőlt, hogy adott esetben velük kerülhetünk össze, figyeltük őket is, van még egy szűk hónapunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk belőlük. Úgy gondolom, a bolgároknál jobbak, de a szerbeknél és az oroszoknál nem”

– elemezte az északi ellenfelét Rossi.

A Magyarország-Izland mérkőzést november 12-én rendezik Budapesten, a Puskás Arénában, 20:45-től.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás