promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újonc góljával verte a magyar válogatott Szerbiát
Borítókép:  ANDREJ ISAKOVIC / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott az újonc, Könyves Norbert góljával 1-0-ra nyert Szerbia otthonában a Nemzetek Ligája 3. fordulójában.

„Aki kicsit is jártas a labdarúgás világában, nagyon jól tudja, hogy a szerb válogatott agilis, harcos focit játszik, így nekünk is ezeket az erényeinket kell kidomborítanunk, ha eredményesek akarunk lenni ellenük"

– mondta a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Szerbia elleni, Nemzetek Ligája találkozó előtt. A magyar csapat pedig próbálta megakadályozni, hogy Szerbia agilis, harcias focit játszon. Rossi együttese magasra tolt védelmi vonallal, Szerbia támadásépítését már annak tizenhatosánál megakadályozva futballozott. A cél az volt, hogy hosszan felívelt labdákra kényszerítse ellenfelét, majd az a lecsorgó (második labdákat) megszerezve futballozon.

A magyar válogatott kezdőcsapata több helyen is változott a Bulgária ellenihez képest – öt NB I-es játékos is kezdett. Debütált például a Zalaegerszeg támadója, Könyves Norbert, aki a 20. percben addig csúszott-mászott egy keresztlabda után, amíg gólt nem szerzett. (Igaz, a szerb védők sokat segítettek Könyvesnek.) Könyves találata mellett egy távoli Kalmás lövést lehetett feljegyezni magyar oldalon, míg Szerbiánál Tadic és Gudelj talált kaput egyszer-egyszer az első negyvenöt perc alatt.

A második félidőben egy agresszívebb és sokkal többet futó Szerbia jött ki. A hazai csapat 65 százalékban birtokolta a labdát, hétszer lőtt kapura, illetve háromszor annyi veszélyes támadást vezetett, mint ellenfele, de „csak" egy kapufáig jutott. Hiába a mezőnyfölény, a végére nem változott az első félidőben kialakult állás.

Ez azt jelenti, hogy Magyarország 1-0-ra nyert Szerbiában a Nemzetek Ligája 3. fordulójában. Marco Rossi együttese így három kör után, 6 szerzett ponttal, csoportja második helyén áll.

A magyar válogatott három nap múlva Oroszország otthonában lép pályára a a Nemzetek Ligája 4. fordulójában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás