promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szalai Ádám: Amióta itt vagyok a válogatottnál, még nem volt erre példa
Borítókép:  DIMITAR DILKOFF / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott sikeresen teljesítette három idegenbeli mérkőzését. A magyar csapat Bulgáriában (3-0) és Szerbiában (1-0) is győzött, míg Oroszországban gólnélküli döntetlent játszott. A legutóbbi, oroszok elleni találkozót követően Szalai Ádám arról beszélt, hogy „a koronaleállás utáni elmúlt negyven nap nagyon pozitív és sikeres volt a válogatott szempontjából”.

Mikor még a magyar labdarúgó-válogatott csak készült az előtte álló három mérkőzésre (Bulgária, Szerbia, Oroszország), a szövetségi kapitány, Marco Rossi arról beszélt, hogy ugyan alig lesz idejük regenerálódni a találkozó között, épp ezért a szakmai stáb megpróbálta – a klubokkal együttműködve – pszichológiailag felkészíteni a játékosokat a sorozatterhelésre. Nos, a három meccs tanulsága alapján elmondható, a felkészülés sikerült.

A magyar labdarúgó-válogatott

Az Oroszország elleni, október 14-i mérkőzés után a magyar együttes támadója, Szalai Ádám elégedetten beszélt az M4 Sportnak:

„Az elmúlt hetek, sőt, mondhatom, hogy a koronaleállás utáni elmúlt negyven nap nagyon pozitív és sikeres volt a válogatott szempontjából. Az elődöntőt megnyertük Bulgáriában, a B Ligában pedig ilyen ki-ki mérkőzéseket vívtunk. Amióta itt vagyok a válogatottnál, még nem volt erre példa. Nagyon büszke vagyok a csapatra”.

A siker fontos eleme a Mainz támadója szerint az, hogy a játékosok jól érzik magukat a Rossi által kitalált 3-5-2-es, 5-3-2-es játékrendszerben. Hatékonyan megy a letámadás és a játék forgatása is, ráadásul bármilyen összeállításban lépnek pályára, mindenki küzd a válogatottért és egymásért. (Az alábbi Twitter-posztban a Sport TV szakértője, Mészáros Ábel magyarázza el képekkel alátámasztva, hogy futbalozott a magyar csapat a labda ellen Szerbiában.)

 „Nagyon boldog és büszke vagyunk. Elindult egy úton a válogatott, és azt gondolom, hogy jó úton járunk”

– ezt már Szalai Attila mondta a sportcsatornának az orosz meccset követően.

A magyar válogatott négy forduló után hét ponttal a második helyen áll a Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjában. A csapat november november 12-én pedig Izlandot látja vendégül a csapat a Puskás Arénában, ahol az Európa-bajnoki szereplés kiharcolása lesz a tét, utána pedig novemberben 15-én és 18-án, Szerbia, illetve Törökország ellen játszik Nemzetek Ligája-mérkőzést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás