Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Orosz-magyar: Rossi fiai küzdöttek, és ennek meg is lett az eredménye

Orosz-magyar: Rossi fiai küzdöttek, és ennek meg is lett az eredménye

Sport & Szabadidő

Orosz-magyar: Rossi fiai küzdöttek, és ennek meg is lett az eredménye

Sport & Szabadidő

TK 22:41

A magyar válogatott gól nélküli döntetlent játszott szerdán a csoportot vezető oroszok vendégeként a labdarúgó Nemzetek Ligája másodosztályának megfelelő B divízió negyedik fordulójában.

Mindkét válogatptt kényelmes tempóban kezdte a mérkőzést, ám az oroszok többet birtokolták a labdát, és ebből kifolyólag ők voltak azok, akik támadóbb szellemben fociztak, de a magyar védők stabilan áltak a lábukon.

Marco Rossi fiai is igyekeztek takciókat vezetni, főleg a bal oldalon játszó Holender volt elemében, ám csak néhány távoli, de veszélytelen lövés kött össze. Az idő előrehaladtával a hazaiak már mezőnyfölényt harcoltak ki, ám magyar védelem tagjai rendre jó ütemben léptek közbe. Ennek is köszönhető, hogy a szünetig Dibusz Dénesnek egyszer sem kellett bemutatnia tudását.

A második félidő elejét megnyomta a házigazda, az oroszok egyre veszélyesebben fociztak, és az 54. percben már Dibusz reflexeire is szükség volt, hiszen egy megpattanó labdát kellett oldalra tenyerelni. Nem sokkal később már a keresztléc sietett a magyar válogatott segítségére. A folytatásban még egyet tekert a fordulatszámon a házigazdaés ebben a húsz percben esélye sem volt arra a magyar válogatottnak, hogy támadást tudjon vezetni.

A kritikus időszakot átvészelte a csapat, sőt Varga Kevin balról jól adott be, ám Loic Nego kapáslövésébe belevetődött egy orosz védő. Szerencsére a magyar védők továbbra sem inogtak meg, ám szemmel látható volt, hogy egyre jobban fáradnak a vendégek. A hajrában egy utolsó rohamra indultak az oroszok, ám Dibuszék kihúzták kapott gól nélkül, így egy pontot szerzett a magyar válogatott Moszkvában – ez utoljára 1991-ben sikerült.

„Nagyon elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, végig harcoltak, nagyon megszenvedtek az egy pontért”

– jelentette ki a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány, aki kifejtette, támadásban azért nem sikerült olyan jól játszani, mert a széleken kevésbé volt hatékony a válogatott, mint az ezt megelőző mérkőzéseken.

„Ez volt az eddigi legnehezebb találkozónk, akár gólt is kaphattunk volna, így elégedett vagyok a döntetlennel. De azért vagyok büszke, mert a játékosok 95 percen át oroszlánként küzdöttek, ezen az sem változtatott volna, ha kikapnak”

– tette hozzá a kapitány a távirati iroda összefoglalója alapján.

Borítókép: mindenki koncentrált az orosz-magyaron. Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff.

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 4. forduló:
Oroszország–Magyarország 0-0

Moszkva, v.: Michael Oliver (angol)
sárga lap: Ozdojev (34.), Kudrjasov (63.), illetve Botka (24.), Fiola (71.), Szalai A. (86.)

Oroszország: Sunyin – Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov, Zsirkov (Karavajev, 67.) – Mirancsuk (Bakajev, 55.), Zobnyin, Ozdojev (Szobolev, 81.) – Ionov (Gazinszkij, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Mosztovoj, 55.)

Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Kalmár (Schäfer, 76.), Holender (Fiola, a szünetben) – Gazdag (Nagy, a szünetben) – Szalai Á. (Könyves, 83.), Nikolics (Varga, 61.)

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria