promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Jöhet még csapadék, négy vármegye figyelmeztetést kapott - részletes időjárás-előrejelzés

Jöhet még csapadék, négy vármegye figyelmeztetést kapott - részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc

Ilyen időjárásra van kilátás az elkövetkező időszakban, jöhet még csapadék Magyarországon.

Ciklon dél felé mozdul, majd el is oszlik.

Az elmúlt időszakban nem volt hiány csapadékban, és Európa sok országában is hirtelen érkezett meg a rengeteg eső, a Dunán pedig már árvízvédelmi készültség is van. Hirtelen jött a rengeteg eső, valahol több hónapnyi esett le, miközben a megelőző hónapokban alig láthattunk csapadékot az ország nagy részén, a szárazság és az aszály volt az úr.

Ám most újabb változás következik be az időjárásban Magyarországon.

A HungaroMet meteorológusai arról beszélnek, hogy a ciklonok elvonulásával immár szárazabb és melegebb idő váható majd hazánk területén. A szakemberek pedig azt is hozzáteszik, hogy ameddig a meteorológia ellát - 7-10 napig - addig hamisítatlan indián nyárban/vénasszonyok nyarában lesz részünk. Az elkövetkező napokban tehát változás áll be az időjárásban, és egészen a hét végéig, sőt, még a következő hét elejéig is kitarthat majd ez az időjárás.

Napközben majd északkelet felől vastagabb felhőtömbök is érkeznek, épp ezért ott kialakulhatnak elvétve majd záporok is zivatarok is. A HungaroMet figyelmeztető előrejelzéseket gyűjtő oldalán négy vármegyét jelöltek meg citromsárgával, itt lehetnek tehát a keddi nap folyamán zivatarok.

Hogy melyik ez a négy vármegye?

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, Heves vármegye, Nógrád vármegye

A HungaroMet videós előrejelzésén pedig azt is láthatjuk, hogy az ország egyes részein milyen hőmérsékletre lehet majd számítani az elkövetkező napokban, mit jelent pontosan ez a melegedés, főleg az egyes országrészekre vetítve.

Itt tudtok bővebben tájékozódni tehát: