promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Meghosszabbították az időjárási veszélyjelzést, heves zivatarok miatt adták ki

Meghosszabbították az időjárási veszélyjelzést, heves zivatarok miatt adták ki

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Újabb riasztást adtak ki hazánk több vármegyéjére.

Ugyan Boris már az olasz csizma felett jár, azért Magyarországon sem leszünk teljesen csapadék nélkül. A legfrissebb időjárás-jelentések szerint főként napos időre kell számítani a következő napokban, de előfordulhatnak azért záporok, helyenként heves zivatarok. Most utóbbi miatt adtak ki riasztást, sőt meg is hosszabbították csütörtök éjfélig.

A veszélyjelzés szerint az ország déli felén és esetleg északkeleten néhány zivatar kialakulhat szélerősödés (45-60 km/h), intenzív csapadékhullás (10-20 mm) kíséretében.

Ami az országos időjárás-előrejelzést illeti: szerda éjszaka főként az ország déli, délnyugati részein lehet több felhő, másutt jellemzően derült vagy gyengén felhős lesz az ég. A szélcsendes - főleg dunántúli - tájakon pára-, és ködfoltok kialakulhatnak. Az északkeleti, keleti szél helyenként lengedezhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között várható, az Északi-középhegység déli előterében és a vízpartokon ennél enyhébb marad az idő.

Csütörtökön a délnyugati és az északkeleti, délután már az északi tájakon is lehetnek felhősebb időszakok, a köztes részeken napos idő várható. A Dunántúl déli, délnyugati tájain, azon belül is a határhoz közelebbi helyeken van esély záporra. Az északkeleti szél délután már többfelé lesz élénk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható.

Részletesebb, és hosszabb távú időjárás-előrejelzés az Országos Meteorológiai legfrissebb videójában: