promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erőteljes zivatargócok készülődnek, itt számíthatunk nagy viharokra szerdán
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szerdán is szinte mindenhol eleredhet az eső, az ország több részén is viharok pattanhatnak ki.

Továbbra is meglehetősen labilis a légkör, ami miatt szerdára is az egész országra riasztást adtak ki, szinte bárhol kipattanhat egy-egy zivatar, ám ezek mellett – főleg a középső országrészen – akár többórás napsütésre is számíthatunk.

Az enyhe, 12-17 fokos éjjelt követően a reggeli órákban a déli tájakat leszámítva esős időre készülhetünk, a Dél-Alföldön pedig már hajnalban megdörrenhet az ég. A szélcsendes tájakon párás idő valószínű, több helyen köd képződhet.

Délelőtt még leginkább az ország északi tájain, később északkeleten, keleten, valamint a nyugati és a déli határvidékeken fordulhat elő zápor, helyenként zivatar, az elmúlt napokhoz hasonlóan pedig akár felhőszakadásra és jégesőre is készülni kell. A nyugatias szél megélénkül, viharok környékén megerősödik, a legmagasabb napi hőmérséklet pedig 21 és 28 fok között alakul, délkeleten mérhetünk melegebbet.

Estére már csak a déli tájakon lehetnek záporok, mindössze 15-20 fok közé csökken a hőmérséklet a késői óráka, északon újabb ködfoltok alakulhatnak ki. Hidegfronti hatásokkal számolhatunk, ami az arra érzékenyeknél migrént okozhat, továbbá a reflex- és reakcióidő is hosszabbodhat, tartós álmosságérzet is jelentkezhet, a közlekedőknek fokozottan figyelniük kell ezekre.

Az UV-sugárzás országszerte erős lesz, a naposabb tájakon akár a 7-es szintet is elérheti, a pollenterhelés északon és északkeleten, valamint a Nyugat-Dunántúlon magasabb. A levegőminőség az ország jelentős részén megfelelő, egyedül Pécs környékén regisztráltak magasabb szállópor-arányt.

A következő napokban tovább folytatódik a változékony időjárás, többfelé számíthatunk további zivatarokra, a legmelegebb országrészekben megközelíthetjük a 30 fokot, kora nyári maximumok várhatók.

Forrás: Hungaromet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás