promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megfejthette a piramisok titkát Nikola Tesla, különös dolgot sejtett a rejtélyes ősi építmények hátterében
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A legendás zseni rengeteg titkot vitt magával a sírba, legalább annyit, mint a piramisok építői.

Nikola Tesla munkássága a mai napig hatalmas hullámokat korbácsol a tudósok köreiben. Egyesek valódi prófétának tartják, míg mások megkérdőjelezik munkáinak tudományos jelentőségét, sokan pedig leginkább az Edisonnal folytatott csörtéjére emlékeznek – amiből, mint tudjuk, nem Tesla jött ki jobban.

Bárhogy is történt, a Tesla élete szomorú véget ért, szegényen és elfeledve, zsenialitásához méltatlan módon halt meg. Pedig lehetett volna ez másképp is, hiszen olyan örök kérdésekre találhatta meg a választ, melyekre a mai napig nem jöttünk rá.

Ilyen a piramisok építése is, melyet maga Tesla is egészen lenyűgözőnek talált. Nem mellesleg erősen foglalkoztatta a gondolat, hogy kik tervezhették a hatalmas építményeket, és mi volt vele a céljuk. A fizikus végül arra jutott, hogy a fáraók síremléke egyben hatalmas, vezeték nélküli energiaátjátszóként is funkcionálhattak.

Tesla a piramisokkal kapcsolatos gondolataiból ihletet is merített szabadalmaihoz, és hosszasan vizsgálta, hogy az energiaátvitelt miként lehetne minél hatékonyabban megoldani kábelek használata nélkül.

Az elhíresült Tesla-tornyok megépítésének helyszíneihez a piramisok elhelyezkedését vette alapul, úgy vélte ugyanis, hogy a Föld pályájának, valamint az egyenlítőnek is köze volt ahhoz, hogy a piramisokat miért oda építették, ahol évezredekkel később is magasodnak.

Tesla álma, miszerint mindenki számára elérhetővé tegye a végtelen energiát, megszabadítva ettől az azóta egyre nyomasztóbb „függőségtől” az emberiséget, végül nem vált valóra. A találmányok és a fejlesztések viszont egyszer talán még visszakanyarodnak a fizikus által kijelölt, ám végig nem járt útra, és ki tudja, még az is lehet, hogy a piramisok örök rejtélyét is sikerül megfejteni ezáltal.

Forrás: Drive Magazine

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás