promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Száguld felénk a következő zivatarhullám, itt csaphatnak le újabb viharok az országban
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jön még utánpótlás, a májusi zuhék mellett viszont beüt a nyári kánikula is.

Izgalmas napokon vagyunk túl, már ami hazánk időjárását illeti, ugyanis végre kapott egy alaposabb öntözést az ország szárazabbik része, ahol már szinte könyörögtek a földek az áztató esőért. Az elmúlt időszakban 20 milliméter körül alakult az átlag, de olyan országrész is előfordult, ahol ennél jóval több, akár 50-60 mm csapadék is hullott.

Az eloszlás ugyan nem volt egyenletes, de már az is nagyon jó hír, hogy mindenhová jutott az esőből, és további pozitívum, hogy a következő napokban is lesz még utánpótlás, igaz, ezúttal is inkább zivatarok formájában, tehát lokális jelleggel lehet nagyobb mennyiségre számítani.

Vasárnap délután ugyan még kipattantak nagyobb zivatarcellák, estére fokozatosan megnyugszik légkörünk, és a kései órák is igazán enyhék lesznek, helyenként már-már nyárias jellegű hőmérséklettel, amit a párás levegő még inkább felerősít majd.

Hétfő hajnalban 8-16 fokos minimumokra készülhetünk, a Dunántúlon több helyen is ismétlődő záporok várhatók, a legtöbb országrészben közepesen felhős égboltra ébredhetünk pünkösdhétfőn. Délelőtt egyre több helyen ered el az eső, a középső országrészben az ég is megdörrenhet.

Kora délután szinte már az egész országban számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, melyeket felhőszakadás, jégeső, valamint viharos széllökések is kísérhetnek, így nem meglepő, hogy az egész országra kiadták a sárga riasztást.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23-29 fok között alakul majd, az Alföldön lehet melegebb. Hétfő estére ismételten nyugodtabbá válik időjárásunk, kedden azonban a többórás napsütést követően az egész országban zivatarok pattanhatnak ki, hevesebb viharok is előfordulhatnak majd, mindemellett a hőmérséklet akár a 30 fokot is súrolhatja, így fázni nem, legfeljebb elázni fogunk az előttünk álló napok során.

Forrás: Hungaromet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás