promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: megállíthatatlanul közelít felénk, kedden ér ide, addig fel kell készülnünk rá
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok már látják, mi jön kedden.

Meleg, változékony lesz az időjárás a következő napokban, marad mindenhol a 20 fok feletti hőmérséklet, és sok helyen 25 fok körül lesznek a nappali csúcsok. A sok napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésekre kell számítani, amikből záporok, zivatarok fordulhatnak elő; a következő héten egyébként az ország nagy részét érhetik heves zivatarok.

Hazánk időjárását most egy tőlünk nyugatra lévő, több középpontból álló ciklonrendszer befolyásolja, ez az oka annak, hogy a jövő héten szinte minden nap előfordulhatnak záporok, zivatarok, de az aranyat érő eső keddre várható, ugyanis ez az a nap, amikor jelentős mennyiségű csapadék hullhat le.

Ami a vasárnapi napot illeti: mára is kiadtak riasztást a meteorológusok. Vasárnap napközben, újabb hullámban elsősorban a Dunától keletre elszórtan, a Dunántúl északkeleti részén helyenként alakulhatnak ki zivatarok. Előbbi területen délután, kora este néhol intenzívebb zivatar is előfordulhat, amelyet felhőszakadás (~25-30 mm), viharos szél (60-90 km/h), jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel) kísérhet. Kissé nagyobb valószínűséggel a Dél-Alföldön az említett időszakban egy-egy heves zivatarnak (> 90 km/h széllökés, > 2 cm jégátmérő, > 30 mm lokális csapadék) is van esélye. Az esti, késő esti órákban keleten fokozatosan csökken a csapadékhajlam, majd nyugat, délnyugat felől újabb záporok, zivatarok érkezhetnek, illetve alakulhatnak ki.

(Fotó: OMSZ)

Pünkösdvasárnap reggel, délelőtt inkább a középső országrészben, délután pedig főként az ország keleti felén lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. Arrafelé fordulhatnak elő - néhol több hullámban is - záporok, zivatarok, sőt a Dél-Alföldön heves zivatar is kialakulhat. A délies szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében viszont viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 22 és 29 fok között változik, északkeleten marad hűvösebb az idő. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás