promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális csapadék várható ezekben a vármegyékben: elkerülhetetlen a zuhé
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Komolyan megázhatunk ezekben az időpontokban.

Már-már kezdett úgy tűnni, hogy idén korábban jön a nyár: sorra dőltek meg a melegrekordok, és több olyan április nap volt, ami nem is tavaszra, hanem a nyárra emlékeztetett minket, de most egy darabig ismét el kell búcsúznunk a nyárias időjárástól, és elővehetjük az őszi kabátokat.

Csütörtökön hajnalban keleten és délkeleten esős idő várható, amely napközben átmenetileg felváltja a napos, gomolyfelhős időjárás. A záporok elszórtan érkeznek majd, néhol akár villámlásokkal kísért zivatarok is kialakulhatnak. Az északi, északnyugati szél többfelé élénk lesz, helyenként akár erős lökésekkel. A hőmérséklet maximuma 11 és 16 fok között alakul.

Pénteken a többségében napos időben néhány helyen reggel keleten, majd napközben főként északkeleten fordulhatnak elő záporok, esetleg zivatarok. A szél iránya északnyugatiból nyugatira és délnyugatira fordul, melynek erőssége helyenként élénk lesz. A hajnali hőmérséklet -3 és +5 fok között alakul, gyenge fagy is előfordulhat az Északi-középhegység térségében. Napközben pedig 12 és 17 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

Szombaton a napos idő mellett főként a Dunántúlon és északon várható erős gomolyfelhő-képződés. Elszórt záporok, esetleg zivatarok is kialakulhatnak, főként ezen a területen. Nyugaton az északi szél megélénkülhet, néhol akár erős lökésekkel. A hajnali hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, míg napközben 12-18 fokra számíthatunk.

Vasárnapra felhős idő jöhet, és eső, zápor főként a középső és déli tájakon fordulhat elő. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon és néhol északkeleten akár viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet 9 és 17 fok között változik, keleten lehet enyhébb az idő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás