promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ön látta? Megmagyarázhatatlan jelenség tűnt fel az égen
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon mi lehetett az? Szivárványszínű, furcsa jelenség látszott tegnap az égbolton. 

Komoran indított kedd reggel az időjárás, ugyanis sokan arra kelhettek, hoggy zuhog az eső. A hidegfront szépen lassan az egész országot elérte, a felhők teljesen ellepték az égboltot. Előbb nyugaton, majd a középső tájakon esett, később az északkkeleti térségeket is elérte a zivatar. Ebből ma már semmi sem érzékelhető, ugyanis ismét beköszöntött a jó idő, vagyis inkább a nyári meleg. Aligha láthatunk ma felhőt, 30 fokot is mutathat a hőmérő. 

Kedden azonban az eső mellett valami egészen különleges is felbbukant néhol az égbolton. Sokan lehet, hogy azt is hitték, hogy csak a szemük káprázik és csak emiatt látnak színes dolgokat a felhőkön. A jelenség hátterében azonban az áll, hogy amikor felszakadozott a felhőzet, kisütött a nap, itt-ott irizáló felhők színezték az eget.

De mik is azok az irizáló felhők? 

Az Időkép szerint az irizáló felhő olyan légköroptikai jelenség, amelyet fényelhajlás okoz a közép - és magasszintű felhőkön. A felhő apró, nagyjából azonos méretű cseppecskékből áll, amelyek az adott szögben ráeső napfényt bontják különböző színekre. Így lehet az, hogy a felhőknél szívárványt látunk. A különleges dolgot pedig több helyen is lehetett látni kedden, legfőképp a fővárosiak csodálhatátk meg. 

Azonban a hét második napján egy másik különlegesség is megfigyelhető volt az égen, amely úgy hatott, mintha idegenek szálltak volna meg minket. Persze, erről szó sincs, csak a természet viccel velünk: megjelentek az úgynevezett mammák, amelyek a felhőernyőn gyönyörű alkonyati színekben pompáztak. Aki látta biztosan elképtek, annyira gyönyörű látványban volt része. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás