promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elő a naptejet, brutális kánikulával kell szembenéznünk ma
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció: Arda Kucukkaya
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jobb, ha elfelejtjük az esős időt egy jó pár napig, most újra melegünk lesz. 

Kedden lecsapott az ítéletidő és több helyen is leszakadt az ég, mondhatjuk azt is, hogy teljesen megbolondult az időjárás. Az ezelőtti hetekben azonban szinte nem akart megérkezni az ősz, olyan érzése lehetett az embernek, mintha még mindig nyár lenne. Ma ismét úgy tűnik, hogy folytatódik a nyárias idő és egy biztos: nem kell esernyőt ragadnunk. Inkább naptejjel érdemes készülni, tikkasztó melegünk lehet a délután. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán nagyrészt 25 és 29 fok között alakul. 

A reggeli és a délelőtti órákban gyorsan javulnak majd a látási viszonyok, a réteges felhőzet is felszakad, és többnyire gyengén felhős, napos időben lesz részünk. Estefelé délnyugat felől felhősödés kezdődik. A déli, délkeleti szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések. Az esti órákban pedig 17 foknál nem lehet alacsonyabb, lesz olyan térség, ahol 23 fok marad estére. 

Vajon mi lesz ezután? Marad a héten a kánikula? Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint igen, a héten még bőven kiélvezhetjük a nyári napsugarakat. Egész végig 30 fok körüli hőmérsékletet mérhetünk. Csütörtökön és pénteken is többórás napsütés lehet, szombaton fordul meg ismét az időjárás és lecsaphat a vihar, több helyen, akár több hullámban is kialakulhatnak záporok, zivatarok, nyugaton pedig tartós eső is eshet. A borult idő pedig vasárnap is jelen lesz, többfelé lehet csapadék, de még akkor is a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 27 fok között fog alakulni. 

Az OMSZ térképes és videós előrejelzésén láthatjátok pontosan, hogyan alakul az időjárás szerdán és a napokban. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás