promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erre a 6 vármegyére adták ki a figyelmeztetést, óriási rekord dőlhet meg a holnapi nap folyamán - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tavasz csak 1 napot tart, utána viszont kemény időkre kell készülni.

Érdemes vigyázni az utakon, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Pest-, Veszprém- és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére, míg Borsod-Abaúj-Zemplén-, Nógrád- és és Heves vármegyére másodfokú figyelmeztetést vonatkozik

Milyen időjárásre kell számítanunk?

A csütörtök hátralevő részében többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Az éjszaka első felében főleg keleten várható eső, az északkeleti határ mentén további ónos esőre lehet számítani. Összességében az Északi-középhegység térségében vastag jégpáncél képződhet késő estig.

Hajnaltól további eső és záporok várhatók, ezeknek délen a legkisebb esélyük. A déli szél nagy területen élénk, többfelé erős lesz, a Dunántúl magasabb hegycsúcsain viharos lökések is lehetnek. Az éjszaka legalacsonyabb hőmérséklete általában -2 és +8 fok között alakul, ami az esti órákban jelentkezik, éjszaka tovább enyhül az idő.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult idő várható, majd délelőttől délnyugat felől elkezd szakadozni a felhőzet, és csökken a borultság, így délen és nyugaton több órára kisüthet a nap.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint az sem elképzelhetetlen, hogy megdől egy 100 éves melegrekord Szegeden 17 fokot mértek ezen a napon.

Az északkeleti harmadban, beleértve a főváros térségét is, szinte egész nap borult marad az idő. Számos helyen kell számítani esőre, záporokra, a déli tájakon kis eséllyel akár zivatar is kialakulhat.

Az északi országrészben számottevő mennyiségű eső várható. A Dél-Dunántúlon és az Alföldön továbbra is nagy területen élénk, erős lökések kísérhetik a déli, délnyugati szelet. Másutt többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén általában 10 és +16 fok között alakul, délen ennél pár fokkal melegebb is lehet. Az ország északkeleti harmadában és esetleg a nyugati határszélen azonban mindössze 2 és 10 fok közötti maximumok valószínűek.

Az OMSZ legutóbbi térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás