promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a figyelmeztetés, 5 vármegyében durvul az időjárás
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Újabb figyelmeztetés érkezett a változós időjárási viszonyok miatt.

Az időjárási viszonyok igencsak változnak, egy újabb figyelmeztetés pedig arról tudosít nekünk, hogy Magyarország egyik térségében bizony ónos esőre lehet majd számítani, így pedig mindenképpen nagyon figyelnünk kell majd, ha autóba ülünk ezen a napon. A HungaroMet előrejelzései szerint öt magyar vármegyében lehet számítani kevesebb és több ónos esőre, két vármegyére elsőfokú, míg háromra másodfokú figyelmeztetés érkezett, így nagyon fontos, hogy tájékozódjunk már időben, ha épp úznak szeretnénk indulni, vagy már úton vagyunk.

Mely vármegyékre érkezett figyelmeztetés?

A figyelmeztetést nem sokkal dél után adták ki a meteorológusok, elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Pest vármegyére és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére, míg másodfokú figyelmeztetést adtak ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére, Heves vármegyére és Nógrád vármegyére.

Az elsőfokú figyelmeztetés szerint ezeken a helyeken gyenge ónos eső hullhat. A várt csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) mm lehet, míg a másodfokú figyelmeztetés arra figyelmeztet, hogy az adott vármegyékben tartós (több órás) ónos eső várható.

A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 mm-t.

A meteorológusok azt is megjegyzik, hogy a nap folyamán délnyugatról északkelet felé - jellemzően kis mennyiségű - vegyes halmazállapotú (átmeneti ónos esőt is felvonultató) csapadékkal járó tömbök vonulnak. Sok helyen pedig napközben esőbe megy át a csapadék, de az Északi-középhegység és a főváros tágabb környezetében akár estig vagy éjfélig vegyes lehet a halmazállapota a csapadéknak, eleinte havazás, majd ónos eső fordulhat elő, de az idő előrehaladtával egyre inkább eső valószínű majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás