promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar várost említ a titkos amerikai dokumentum a földönkívüliek kapcsán, ez a mai napig a leghíresebb észlelés hazánkban
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokáig titkos amerikai dokumentum is megemlíti a rejtélyes égi jelenséget.

Rendszeresen hallunk földönkívüli járművek észleléséről híreket a külföldi sajtóban, Amerikából például heti rendszerességgel érkeznek beszámolók megmagyarázhatatlan égi jelenségekről, és általában még videókat is készítenek ezekről. Korábban egy kutatás járta körül azt a témát amúgy, hogy a kovid alatt, illetve a karantén alatt miért növekedett meg az észlelések száma, illetve miért jelent meg sokkal több videó a közösségi média terekben ismeretlen, feltételezetten UFO-jelenségekről.

A válasz egyszerű volt, sokan hobbiként tekintettek arra, hogy az eget kémleljék, és bármi furcsaságot láttak, azonnal videóra is vették azt, és már fel is töltötték a közösségi média oldalakra.

Az elmúlt pár évben azonban a NASA részéről is olvadás figyelhető meg az azonosítatlan égbéli objektumokat illetően, és a téma már egyáltalán nincs annyira tabusítva, mint korábban, épp ezért már szakmai körökben is egyre többet beszélnek olyan megmagyarázhatatlan égi jelenségekről, amelyeket korábban regisztrált többek között az amerikai légierő vagy éppen a NASA is, ám eddig nem láttak napvilágot nyilvánosan.

Magyarországról is bekerült két régi észlelés a titkos dokumentumokba, a nemrégiben nyilvánosságra hozott amerikai ufó-aktákba. és ezekre a mai napig nincs magyarázat. Mint arról korábban a 24.hu is beszámolt, a Magyar Honvédség hivatalos álláspontja szerint hazai ufó-akták nincsenek, de a Kádár-kor állambiztonsági szervei rögzítettek ufó-eseteket. 

Az amerikai Project Blue Book 12 ezer esetet gyűjtött össze a világ minden tájáról, ebben pedig 1947 és 1969 között. Miskolci László Magyar ufó-akták című könyvében két esetről ír, az egyik Budapesten történt, és az amerikaiak szerint elsősorban meteoritról lehetett szó, míg a másik esetben a mai Komárom-Esztergom vármegyei Oroszlány közelében láttak három tompán kivilágított tárgyat a magasban, amelyek lassan forogtak, és középen éles fény világított.

Azt viszont nem lehet tudni, hogy a hidegháború közepette hogy kerültek bele a magyar észlelések ezekbe az aktákba.

Íme a leghíresebb azonosítatlan repülő tárgy észlelés:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás