promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kőkemény hideg tör be az országunkba, -10 fokot is mérhetünk a hétvégén
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen idő vár ránk a következő napokban.

Az utóbbi napokban kétségtelenül beköszöntött hazánkban az igazi tél, Mikulás napján országszerte fehérbe burkolózott a táj, sok helyen pedig azóta is megmaradt a hótakaró. Most a hideg, téli időjárást kedvelőknek tudunk jó hírrel szolgálni, az előrejelzések szerint ugyanis a következő napokban sem várható jelentős változás, a maximum hőmérsékletet tekintve legalábbis biztosa, de nézzük is a részleteket!

Az Időkép előrejelzése szerint péntek reggelre sokfelé képződhet pára, köd, zúzmarás köd, valamint rétegfelhőzet, amely néhol tartósan megmaradhat. Csak helyenként süthet ki rövid időszakokra a nap. Számottevő csapadék nem várható, de kisebb hószállingózás, szitálás, kezdetben ónos szitálás is előfordulhat a borongós területeken. A Dunántúl északi felén élénk lehet a délkeleti szél. Hajnalban általában -7 és +1 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, de helyenként -10 fok körüli minimumokra is számítani kell. Napközben -2 és +5 fok közötti értékek várhatók.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt -1 és +2 fok között alakul, de a napos részeken enyhébb, a tartósabban ködös tájakon kissé hidegebb lehet az idő. Késő estére -6 és +1 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ehhez képest szombatra sem változik jelentősen az időjárás, az ország nagy részén borongós, szürke időre van kilátás, helyenként a pára, köd tartósan megmaradhat. Napközben nyugaton kisebb havazás, havas eső előfordulhat, máshol inkább csak hószállingózás, ködszitálás, illetve ónos ködszitálás lehet a jellemző. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban mindenhol fagyni fog, délután pedig -2 és +4 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Vasárnap pedig sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, helyenként havazásra és ónos esőre is, majd délután nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Egyes tájegységeinken élénk lehet a szél. Fagyos lesz a reggel, majd napközben -2 és +8 fok közé melegedhet a levegő.

Ha még ennél is részletesebben is szeretnéd tudni milyen időre számíthatunk, az OMSZ videós előrejelzéséből most még többet megtudhatsz!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás