promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Különös külföldi lista készült Magyarországról, Budapest fasorban sincs, meglepő rangsort állítottak fel

Különös külföldi lista készült Magyarországról, Budapest fasorban sincs, meglepő rangsort állítottak fel

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Agyondicsérték az országot, bár ritka, hogy nem a magyar főváros kerül a középpontba, ám most mégis ez történt.

Ha Magyarország és turizmus, a legtöbben vagy Budapestet, vagy a Balaton környékét emlegetik. Előbbi népszerűsége töretlen, a világ összes tájáról érkeznek látogatók a magyar fővárosba, az NDK-s turistákra építő Balaton azonban valamennyire ma már háttérbe szorult a külföldieket tekintve.

Most mégis a magyar tenger került fel egy külföldi listára, melyen Magyarország legszebb helyeit sorolták fel – szubjektív módon ugyan, de kiemelve, hogy bár Budapest is gyönyörű, és a fővároson kívül is vannak olyan látnivalók, melyeket nem érdemes kihagyni.

„Magyarország gyógyfürdőkkel, borvidékekkel és egy hatalmas tóval, a Balatonnal van megáldva, és néhány óra alatt mindenhová oda lehet érni”

– ezzel a felütéssel kezdődik a lista, amivel nehezen lehet vitára kelni. Az összeállítást a Time Out szerzője, a magyarul is beszélő Peterjon Cresswell készítette, aki alaposan megismerte Magyarországot az elmúlt években, így ha valaki, hát ő biztosan ismeri a turisztikai szempontból érdekes látnivalókat.

"Akár vonattal, akár busszal utazik vidéki területekre, vagy autóval teszi meg az utat, Magyarországon utazni könnyű és megfizethető"

– fogalmazott, megemlítve, hogy kiterjedt sztrádahálózat van nálunk, arról ugyanakkor nem esik szó, hogy a vasúti szolgáltatás nem mindig a legpontosabb.

Cresswell az első helyre Pécs városát tette, mint írta, nem csupán a borvidék miatt, hanem az élénk és művészi hangulatú városközpont okán is, ahol az oszmánok által épített Gázi Kászim pasa dzsámija, és az ókeresztény sírkamrák is érdekes látnivalók. Megemlíti még Csontváry és Vasarely tárlatait, valamint a Zsolnay Kulturális Negyedet.

A képzeletbeli dobogó második helyére Szeged ért oda, mint írta:

„Ha Szegedre gondolunk, talán a paprika jut először eszünkbe, amely a város jellegzetes halászlevébe kerül, és amelyet a Tiszára néző étteremben a legjobb elfogyasztani”

– hozzátéve, hogy a Dómot a város szinte minden pontjáról látni, így nem lehet eltéveszteni, ha a kulturális programokat keressük, melyeket általában a templom előtti téren tartanak.

A harmadik helyre Eger fért fel, a szerző megemlíti a várat és annak védőinek évszázados mítoszait, valamint azt, hogy a helyi jellegzetesség, a Bikavér a törökök szerint is a magyar ellenállás egyik fontos alappillérje volt. Ám a város nem csupán borból és bástyákból áll, érdemes megnézni a Beatles Múzeumot és a város fürdőjét is.

Érdemes a listát tovább is böngészni, illetve akár külföldi ismerősöknek elküldeni, akik tervezik a magyarországi utazást, hiszen Szentendre, Siófok, Miskolc, valamint Debrecen is helyet kapott rajta.