promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kiadták a riasztást, estére érhet Budapestre a vihar, elmoshatja az ünnepi programokat több városban is a zivatar

Kiadták a riasztást, estére érhet Budapestre a vihar, elmoshatja az ünnepi programokat több városban is a zivatar

Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Még mindig nagy a bizonytalanság, állami ünnepünkön is mozgalmas lesz az időjárás.

A 2006-os, tragikus eseményeket követően Magyarországon központi téma lett augusztus 20. időjárása, és azóta is többször előfordult, hogy a hosszú hétvégén nagy zivatarok csaptak le az országra. Ennek most is van esélye, de teljes bizonyossággal nem lehet állítani, hogy a fővárosba érnek az esti órára a zivatarok, mint ahogy azok intenzitása is kérdőjeles.

Mindenesetre a hosszú hétvége időjárása már jóval eseménydúsabbra sikerült, mint az előző hét mindent felülíró forrósága. Ugyan a kánikula továbbra sem tágított, és a Tiszántúlon még mindig tikkasztó a meleg, egy-egy zivatar szinte bárhol kipattanhat.

Kedden hajnalban csapadékra leginkább csak Dél-Dunántúlon lehet esély, kezdetben zápor, majd zivatar is előfordulhat. A reggel itt indul enyhébben, Dél-Magyarországon viszont már a délelőtti órákban elérheti a 30 fokot a hőmérséklet, a napsütés erejét gomolyfelhők tompíthatják, ám az UV-sugárzás így is erőteljes lesz.

A Hungaromet előrejelzése szerint a délutáni órákban nagyobb eséllyel leginkább az ország északnyugati felén alakulhatnak ki záporok, zivatarok, akár több hullámban is. Az intenzívebb zivatarcellákat felhőszakadás és jégeső is kísérheti, viharos északi széllel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-37 fok között alakul, melegebb ezúttal is a déli országrészben lesz.

Az esti órákra a Győr-Budapest vonalon fordulhatnak elő viharok, azonban lehetséges viharokra a teljes ország területére kiadták a sárga riasztást, felhőszakadásra ez alapján legfőképp az északi területeken lehet számítani. Mindeközben a déli területekre hőség miatt adtak ki egyes- és kettes fokozatú figyelmeztetést.

Szerdán hasonló időre számíthatunk, 1-2 fokkal alacsonyabb csúcshőmérséklettel, csütörtökön és pénteken várhatóan tovább enyhül a kánikula, azonban a jelenlegi prognózis szerint a hétvégére ismét 35 fok körüli hőség érkezhet.