promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Észbe kapott a TV2, kényszerű változás Rákay Philip filmjével kapcsolatosan

Észbe kapott a TV2, kényszerű változás Rákay Philip filmjével kapcsolatosan

Borítókép:  TV2 Play
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Muszáj volt eltolni az időpontot, rossz helyre került a Most vagy soha!

Augusztus 20-án ünnepi műsorokkal készül a legtöbb csatorna, ilyenkor előveszik a nagy magyar klasszikusokat, mint az 1984-es István, a király rockoperát, de Koltay Gábor filmje, a Sacra Corona - A Szent Korona legendája is műsorra kerül.

Azonban a legnagyobb durranás – szó szerint – a fővárosi tűzijáték, amely persze a helyszínen a leglátványosabb, de azért a tévében is sokan nézik, a közvetítés számos látványelemet kiemel, sokkal több szemszögből láthatjuk a Parlamentet és a kivilágított hidakat is, a színes rakétákról már nem is beszélve.

Idén is a Dunán lehet majd követni a Tűz és Fény játékát, ami a szokásokhoz hűen nagyjából 30 percig tart majd, és remélhetőleg az időjárás is kegyes lesz a látogatókkal, az eddigi előrejelzések szerint legalábbis keddre elvonul a hétvégi hidegfront.

A tűzijáték műsorideje alaposan megtépázza a többi csatorna látogatottságát, ezt ismerve pedig igencsak meglepő volt, hogy a TV2 ünnepi műsorát böngészve Rákay Philip filmjét, a Most vagy sohát épp este 21 órakor tervezték műsorra tűzni, ami első ránézésre nem tűnt túl szerencsés választásnak.

A helyzetet minden bizonnyal a csatorna szerkesztői is értékelték, és végül úgy döntöttek, hogy az 1848-as eseményeket feldolgozó filmet végül arrébb csúsztatják, pont annyival, hogy a tűzijáték után egyből odakapcsolhassanak a nézők.

Így a Most vagy soha! jelen állás szerint 21:30-kor kezdődik majd a TV2-n és egészen 23:50-ig tart majd. A Petőfi-film és az ünnepi tűzijáték így már nem „ütköznek” össze, előbbit pedig azok is láthatják, akik nem jutottak el tavasszal a mozikba. Az alkotás ugyan vegyes fogadtatásban részesült, és bár a költségekhez képest a 333 milliós bevétel nem tűnik nagy összegnek, a 163 ezer néző szép teljesítménynek számított a filmszínházakban.