promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Most közölték az augusztus 20-i tűzijátékról: ez minden látogatót érint

Most közölték az augusztus 20-i tűzijátékról: ez minden látogatót érint

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Olyan hír jött, ami még a tűzijátéknál is nagyobbat szól.

Kevesebb mint két hét választ el minket attól a nemzeti ünneptől, aminek a megünneplése szinte a szilvesztert is felülmúlja. Magyarország születésnapjaként szokás emlegetni a nagy napot, hivatalosan állami ünnep, az államalapításra és az államalapító Szent István királyra is emlékezünk ilyenkor akit 1083. augusztus 20-án avattak szentté, de a magyar katolikus egyház egyik főünnepe is ez a nyári nap.

Az ünnep központja a főváros, de szerte az országban, sőt, magyar lakta külföldi településeken is megemlékeznek a nagy napról, de aki otthon marad, az is találhat szórakozást. A televízióban például Rákay Philip nagy port kavart filmjét, a Most vagy soha című filmet is megnézhetjük:

Bár a legtöbb embernek a tűzijáték jut eszébe erről a napról, számtalan rendezvény zajlik, aminek fontos kiegészítője az ételes és italos standok. A magyar ember imád enni, a gasztronómia különösen fontos szerepet foglal el a kultúránkban, így nem véletlen az sem, hogy az ilyen rendezvényeken rengeteg ilyen kitelepülés található, nem kivétel ez alól ez a nap sem. Pontosabbak napok, hiszen az ünnep teljes neve a név adó után Szent István-napok és egészen augusztus 17-20 között élvezhetjük a különböző műsorokat, szolgáltatásokat. 

Budapesten összesen 19 helyszínen várják az érdeklődőket, itt előadásokat, koncerteket nézhetnek meg a látogatók és természetesen itt is fontos szerepet kap az evés-ivás.

Idén azonban a kormány szigorú megszorításokat hozott, aminek az árusok kevésbé, a vásárlók azonban annál jobban örülnek. Bevezették a fix áras termékeket, így idén azok is tudnak majd vásárolni, akiknek ez az előző években gondot jelentett, mivel kifejezetten olcsó árakkal várják az ünnepelni vágyókat.

Mutatjuk a listát:

Pogácsa: 275 Forint

Szentkirályi ásványvíz, fél liter, savas és mentes: 200 Forint

Bécsi perec: 300 Forint

Pepsi Cola 0,33: 279 Forint

Gyümölcsös jégkrém: 459 Forint

Pepsi, cukormentes, 0,5 liter: 350 Forint

4 cl Rézangyal pálinka, különböző ízekben: 825 Forint

Borsodi, dobozos, 0,5 liter: 400 Forint

Csapolt Borsodi, 0,4 liter: 380 Forint

1 dl bor: 260 Forint

Ezeket látva biztos, hogy idén jóval nagyobb tumultusra számíthatunk, viszont az is biztos, hogy immár egy több gyermekes család is könnyedén megengedheti magának ezt a szórakozást és nyugodt szívvel ki tudnak látogatni úgy, hogy tudják, lesz annyi a tárcában, hogy mindenki egyen, igyon.

A tavalyi tűzijátékot teljes hosszában itt tudod megnézni, idénre pedig ennél is nagyobb előadással és látványosagg fény és lézershow-van készülnek: