promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási közgyűlölet sújtja a Petőfi-filmet, egymásnak feszültek a magyarok a Most vagy soha című gigaprodukció miatt
Borítókép:  Port.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még be sem mutatták, máris komoly népharag zúdult a Petőfi-filmre.

Minden idők legdrágább magyar filmje, a Most vagy soha! március 14-én kerül a mozikba, de már most komoly közgyűlölet sújtja. Fotelforradalmárok vehemens véleményekkel illetik a Petőfi-filmet, aminek éppen most debütált legújabb előzetese. Vannak, akik szerint már ebben a 2 percben is látszik, hogy a rengeteg pénz ellenére is nézhetetlen lesz az alkotás - mondván "szörnyű színészi játék, brutálisan szxr vágás és zene jellemzi a trailert"

Rákay Philip és Szente Vajk Most vagy soha! című gigaprodukcióját nagyon sokan szidják már most a közösségi oldalakon, ugyanakkor bőven vannak, akik izgatottan várják az 1848. március 15-ei nap eseményeit feldolgozó hazai alkotást. Az első előzetese is már egy nagyszabású, látványos, ugyanakkor az amerikai látványfilmeket - elsősorban a Mátrixot és az Assassin's Creed-et - megidéző akciójeleneteket ígért Guy Ritchie-s stílusban, és ez a kedvcsináló még egész jól is sikerült, viszont a második trailer, ami a napokban került fel az internetre, már annyira nem nyűgözte le a hazai filmkedvelőket.

Lóth Balázs, a Petőfi-film rendezője büszkén osztotta meg az új előzetest:

„4 éve vártuk, hogy eljöjjön ez a nap. Aki velünk volt, tudja, milyen óriási munka ment ebbe a picit több, mint 2 órába. Ezernél több élvonalbeli szakember, sokezer szereplő fáradtságos munkája kerül most vászonra - én ma is naponta rácsodálkozom, mekkora vállalás ez. Sokfélék vagyunk, de Petőfi csak egy van. Március 15. pedig az egyik legfontosabb napunk. Közös élményünk ez az ünnep - legyen a film is az”.

A trailer alatt nagyon sok olyan egy szavas véleményt olvashatunk, hogy "gyalázatos", "szemét", mások pedig úgy gondolják, hogy a Most vagy soha a költsége tizedét sem fogja visszahozni a pénztáraknál, és hogy eleve bukásra van ítélve a produkció.

Mások pedig egészen elképesztő - sokszor bántó - stílusban írnak egy még be nem mutatott filmről, mi most csak néhányat idéznénk:

„Tehát az adóforintjaimból megvalósult filmért, még fizetnem kellene a moziban, amit a mindenhez is értő Kálmanka rendezett? Köszi, de nem, akarom mondani. Soha..”

„Nagyon jó egy mi kis falunk hangulatú film”

„Majd megoldják a nézettséget azzal, hogy iskolás csoportoknak kötelező lesz megnézni”

„Biztos jó Mert hát a milliárdok olyan sokat bizonyitott szakember kezébe landoltak, mint: TökPhilipko az izémizé zeneműsorból. A mindenféle nevenincs Oszkár meg nemzetközi díjas rendezőink biztos csak elherdálták volna a pinzt. ( remélem azé felcsendül benne egy trogy gabi féle ilyen Evita kopintás eposz...)”

Hozzá kell tenni, hogy sokan vannak, akik már most megvédik a filmet, mondván miért kell olyasvalamit szidni, amit még senki sem látott a nagyközönségből:

„Ilyen a magyar nép. Egy megkeseredett sz@r, fos. Lássuk csak. Nekünk nincs Warner Bros, Universal, Walt Disney stúdiónk. Gyenge a filmiparunk. Legalább fejlesztik a filmipart. Egy ilyen színvonalas film kijár Petőfinek épp úgy mint Napóleonnak. De ha valaki jobban megtudta volna csinálni, akkor várom kíváncsian az ötleteket, hogy hogyan csinálta volna meg ezt a filmet”

„Nem a politikusok rendezték, hanem szakképzett rendezők. Nem a politikusok színészek a filmben, hanem kitanult színészek. Ezt kéne figyelembe venni a sok sík hülye károgónak...”

„Nem vágom miért kell politizálni ahelyett, hogy a filmmel foglalkoznánk. Petőfinek tényleg jár egy film, úgy ahogy Napóleonnak is...”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás