promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legendás Guy Ritchie-filmek hangulatára hajaz az új Petőfi-film előzetese
Borítókép:  NFI
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokak szerint túl hamar kijött az előzetes, még egy évet kell várni a filmre.

Csak 2024 márciusában mutatják be a hazai mozikban a Most vagy soha! című magyar, mely a Petőfi Sándor féle március 15-i forradalmat mutatja majd be. Az előzetesét viszont máris élvezhetjük, melynek hangulata és zenéje meglepően sok hasonlóságot mutat a Guy Ritchie által rendezett Scherlock Holmes-filmekkel. 

Robert Downey Jr. és Jude Law helyett mi kapunk egy (még) viszonylag ismeretlen színészt, Berettyán Nándort, aki Petőfit fogja alakítani, de láthatjuk a filmben majd a Jászai Mari-díjas Fehér Tibort (A mi kis falunk Zsoltja) és Mosolygó Sárát (Szendrey Júlia, azaz Petőfi szerelme) is, akit az Együtt kezdtük című filmben ismerhetett meg a magyar közönség. 

A film rendezője Lóth Balázs, a forgatókönyvet pedig Kis-Szabó Márk írta Rákay Philip és Szente Vajk közreműködésével. 

Az eddigi legdrágább magyar filmnek is tartják a Most vagy sohát!, mert a Nemzeti Filmintézet 4,7 milliárdforintos állami támogatást ítélt oda neki, emellett a gyártó Pilvax Film Kft. 1,4 milliárd forintért vehetett igénybe adókedvezményt rá, vagyis összesen 6,1 milliárd forintba került a film elkészítése. 

Szente Vajk elmondása szerint a filmben a valós eseményeket vegyítik a fikcióval, de úgy, hogy az nem befolyásolja az eredeti történelmi események menetét. 

A Most vagy soha! forgatása A forgatás 2022 nyarán 86 napig tartott.

A jeleneteket részben a budapesti Magyar Nemzeti Múzeumnál, az Andrássy úton, a Budai Várban, valamint Sopronban, Esztergomban és Komáromban rögzítették. Az NFI Stúdió fóti filmgyártó bázisán egy díszletvárost hoztak létre, amiben megépült a Pilvax kávéház, Landerer nyomdája, a Nemzeti Múzeum előtt elterülő sáros vásártér, a körülötte lévő utcák, sikátorok, illetve a várost kettészelő Duna és az akkoriban azon átívelő hajóhíd is.[3] Megközelítőleg tízezer statiszta vett részt a filmben.

Itt pedig láthatod a film akciódús előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás