promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
2123-ra teljesen kiszárad a Duna, és egy hatalmas búra alatt fogunk élni - megérkezett a Műanyag égbolt előzetese
Borítókép:  Műanyag égbolt
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lélegzetelállító lett a Műanyag égbolt című magyar sci-fi előzetese.

Már írtunk róla korábban, hogy idén számos jó magyar filmet ígértek a mozikban, melyek közt egy sci-fi is található. A Műanyag égbolt című filmet óriási érdeklődés előzi meg, és az egyedülálló technikával készült magyar-szlovák koprudukció előzetese alatt is (kivételesen) többségben van a pozitív komment. Ez is némi reménységet ad arra vonatkozóan, hogy valóban jó lesz a film.

Ahogy megírtuk már, Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta első mozifilmje egy ambiciózus sci-fi animáció, mely egy olyan jövőben játszódik, ahol a Föld növény- és állatvilágának teljes pusztulása után a tudósok egy hihetetlenül tápláló, ám emberi húsból táplálkozó növényt kísérleteznek ki. A film premierje a 73. Berlinálén lesz.

„Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy filmünk a Berlinálén, a világ egyik legrangosabb fesztiválján debütálhat az Encounters elnevezésű versenyszekcióban, ami kifejezetten az innovatív, a hagyományostól eltérő és új perspektívákat kereső filmeknek ad bemutatkozási lehetőséget. Sok-sok ember hosszú éveken át tartó munkája kerül végre a nézők elé, izgatottan várjuk mind a fesztivált, mind a március végi magyarországi bemutatót”

- nyilatkozták az alkotók.

Az animációs film főszereplői Keresztes Tamás és Szamosi Zsófia, de Olasz Renátó, Hegedűs D. Géza és Schell Judit is szerepel benne, a rotoszkópos technikának köszönhetően.

A filmhez egy lélegzetelállító előzetes is készült, amiben azt láthatjuk, hogy 2123-ra teljesen kiszárad a bolygó - és vele együtt a Duna -, és a budapestiek egy hatalmas búra alatt élnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás