promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
2063-ban Budapesten is klónok fognak mászkálni - ígéretes magyar sci-finek tűnik a 129
Borítókép:  OrosCafé
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sztárgárdával készült a magánfinanszírozású magyar sci-fi, a 129.

Nemcsak az újabb történelmi kalandfilm, a Hadik, de egy magyar sci-fi is érkezik a mozikba, aminek az a különlegessége, hogy nem az NFI támogatta. Peter Noel disztópikus alkotása magánfinanszírozásból készült, igazi sztárgárdával, rengeteg digitális effekttel, VFX-szel és CGI-jal.

A film története két szálon fut: az egyik 1984-ben, valahol Európában, a másik 2063-ban Budapesten. A sztori szerint egy disztópiában járunk, amelyben a csúcstechnológia együtt jár a korporatív diktatúrával. A 129-es sorszámú katona megszökik a Merdocorptól, a brit kutatási-fejlesztési vállalat egyik laboratóriumából. A Merdocorp üldözőbe veszi a szökevényt, az egész világon megerősíti a biztonsági rendszerét, és folyamatos megfigyelés alá vonja az embereket. 129 pedig semmire sem emlékszik, úgyhogy a szökés közben ki kell derítenie, hogy kicsoda ő, és miért is üldözik.

A 129 a Romis Film Group forgalmazásában kerül márciusban a mozikba, a produkció executive producerei az író-rendező Peter Noel, valamint Csősz Boglárka. A szereplők között olyan sztárszínészeket láthatunk majd, mint Kálloy-Molnár Péter, Pikali Gerda, Szabó-Sipos Barnabás, Csuja Imre, Háda János, Molnár Piroska, Törőcsik Franciska, Mészáros András, továbbá Ostorházi Bernadett, Mayer Szonja, Fekete Réka Thália és Egres Katinka.

A film előzetesét az alábbi videóban nézhetitek meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás