promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Baj van, kikerülhet Szoboszlai a Liverpool kezdőjéből, ez áll a háttérben

Baj van, kikerülhet Szoboszlai a Liverpool kezdőjéből, ez áll a háttérben

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Két olyan rivális is a láthatáron van, akik Szoboszlai Dominik helyére pályázhatnak.

Szoboszlai Dominik immár egy éve erősíti a Liverpool csapatát, az előző szezonban összesen 45 mérkőzésen lépett pályára, melyeken 7 gólt szerzett. Habár az idény végén kevesebb lehetőséget kapott Jürgen Klopptól, a német sikeredző távozásával is számítanak rá a csapatban.

Arne Slot be is vetette a magyar középpályást, méghozzá az Ipswich ellen, amit Szoboszlai gólpasszal hálált meg, ám szükség is van a jó teljesítményre, hiszen hamarosan új riválisok érkezhetnek a Liverpoolhoz, amelynek vezetősége két középpályást is kinézett.

Még bőven van az átigazolási időszakból, így egyelőre nem lehet biztosra mondani, hogy a 23 éves Kubo Takefusza, vagy a 28 éves Mikel Merino kap-e hivatalos ajánlatot, mindenesetre ha bekövetkezik, a Real Sociedad alaposan megtollasodik.

Ugyanis mindketten a tavaly a Bajnokok Ligájában vitézkedő spanyol csapatot erősítik. A japán középpályás értéke a Transfermarkt szerint 60 millió euró, míg a nyári Európa-bajnokságon aranyérmes Merino játékjogait 50 millió euróra tartják.

Szoboszlai Dominik a Liverpool történetének harmadik legdrágább igazolása volt 70 millió euróval, a magyar válogatott csapatkapitánya pedig azóta már 5 millióval feljebb srófolta ezt az összeget, amit tavalyi teljesítményének is köszönhet.

A Liverpool öt szezonra írt alá Szoboszlaival, aki hozzávetőlegesen 3,5 milliárd forintnak megfelelő fontot keres Angliában, ezzel messze ő a legjobban fizetett magyar sportoló. Bérelt helye azonban senkinek nincs Liverpoolban, így folyamatosan a maximumot kell kihoznia magából, ha be akar épülni Arne Slot rendszerébe. A debütálás mindenesetre jól sikerült az újonc ellen, a tavaly bronzérmes Vörösök pedig idén végre ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhetnek, ami anyagilag is létfontosságú volt a csapat számára.