promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Furcsa magyar étel Szoboszlai Dominik kedvence, ilyen tuti nincs Liverpoolban: csak kevés háziasszony tudja elkészíteni, ettől az összetevőtől lesz különösen ízletes

Furcsa magyar étel Szoboszlai Dominik kedvence, ilyen tuti nincs Liverpoolban: csak kevés háziasszony tudja elkészíteni, ettől az összetevőtől lesz különösen ízletes

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A magyar klasszis nem veti meg a finom falatokat, de mégis mi a kedvence?

A labdarúgók és általában az élsportolók többsége szigorú diétát követ nap mint nap, egészen a karrierje végéig, hogy megőrizze csúcsformáját. Ezt követően azért jó néhányan leeresztenek – mint a brazil Ronaldónál is láthattuk –, de ez is teljesen természetes több évtizednyi önsanyargatás után.

Aztán persze olyanok is vannak, mint Cristiano Ronaldo, akik valószínűleg még 70 éves korukban is élsportolóhoz méltó étrendet választanak. Erre természetesen a sportorvosok is nagyon odafigyelnek, és dietetikusokkal együtt olyan táplálékokat javasolnak, amikben minden megvan, ami a csúcsteljesítményhez kell, mégis egészségesnek számít.

Persze Szoboszlai Dominik is nagyon odafigyel, hogy mit eszik, de azért egy-egy kisebb csalás belefér, a finom falatoknak nehéz ellenállni akkor is, amikor valaki a világ egyik legjobb csapatában rúgja a labdát.

A magyar válogatott és a Liverpool klasszisa például imádja a zúzapörköltet. Igazi magyaros étel, itthon szinte mindenki találkozott már vele, az viszont aligha valószínű, hogy Angliában túl sokan ismerik. Az sem túl esélyes, hogy arrafelé el tudják úgy készíteni, ahogy a magyar háziasszonyok.

Szoboszlai Dominik korábban egy videót is közzétett arról, hogy pörköltet falatozgat, amihez persze jóféle savanyúság is dukál. De milyen is a tökéletes zúzapörkölt?

Ebben a videóban némi füstölt szalonnával, bőséges hagymával készítik, amihez némi köményt is hozzáadnak. Miután üvegessé vált a hagyma, jöhet a só és a bors, majd jöhet a paprika és a paradicsom. Pár perc pirítás után jöhet a zúza, ez is kap egy kis sót és borsot, és miután a hús kifehéredett, öntsünk fel vízzel. Ezután 1,5-2 óráig, közepes tűzön főzzük, ha szükséges, vizet adhatunk hozzá, 10 percenként pedig kavargassuk meg. Mielőtt elkészülne, kb. 10-15 perccel korábban hozzáadhatjuk a fokhagymát, esetleg még egy kis vizet, és mikor puhává válik a zúza, kész is van a pörkölt. Tarhonyával, galuskával, roppanós kovászos uborkával isteni lakoma.