promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország is ott van az angolok listáján, külön kihangsúlyoztak minket, ez már hivatalos
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyarország is felkerült az angolok listájára.

Nem is olyan régen Magyarország felkerült a britek egyik listájára, de most ismét az Egyesült Királyságban készült egy rangsor, amin ott van hazánk fővárosa, Budapest is. Most már hivatalos, hogy a britek szerint Magyarország fővárosa a világ legjobbjai között van, ez pedig újabb büszkeségre adhat nekünk okot.

A világ egyik legnagyobb elemző és előrejelző intézete, az Economist Intelligence Unit Londonban mutatta be az idei globális rangsorát, ugyanis ebben az évben is 173 nagyváros életminőségét vizsgálták a stabilitás, az egészségügyi ellátás, az oktatás, a kultúra és környezet, illetve az infrastruktúra szempontjából. A lista élén ezúttal is az osztrák főváros, Bécs került, ami immáron harmadszor vezeti a világ nagyvárosainak élhetőségi listáját - a maximálisan adható 100 pontból 98,4-et kapott.

Bécset olyan nagyvárosok követik a rangsorban, mint Koppenhága, Zürich, Melbourne, Calgary, Genf, Sydney, Vancouver, Oszaka, és Auckland.

A londoni elemző intézet megállapította, hogy Nyugat-Európa összességében a világ legélhetőbb térsége, az életminőségi listán szereplő 30 nyugat-európai nagyváros átlagosan 92 pontot kapott. Ezzel szemben a felmérésbe bevont 25 észak-amerikai nagyváros átlagosan csak 90,5 pontot gyűjtött be, így ez a térség a lista második helyén zárt.

Az EIU külön Budapestet is kihangsúlyozta, ugyanis a magyarországi főváros egyike azoknak a nagyvárosoknak, aminek helyezése az elmúlt egy évben a legnagyobb mértékben javult.

Budapest a maximális 100 pontból 92-t kapott, ez azt jelenti, hogy egy év alatt 7 pozíciót tudott javítani, ami elképesztő teljesítmény. Ugyan így is csak a 32. helyen áll, de jó hír, hogy a magyar főváros is egyre előrébb tart ezen a rangsoron.

A lista legalján, 173. helyen zárt Damaszkusz 30,7 ponttal; mellette olyan városok állnak a rangsor végén, mint Tripoli, Algír, Lagos, Karacsi, Dakka, Harare, Port Moresby, Kijev és Caracas.

(Turizmus)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás