promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország is felkerült a britek listájára, elsők között említették meg kis hazánkat
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A britek listáján ott van Magyarország is.

Magyarország kicsit újra a figyelem középpontjába kerülhetett külföldön, ugyanis a briteknél nyilvánosságra került egy lista, amin kis hazánk is szerepel. A londoni CN Traveller nemzetközi magazin összegyűjtötte a világ legszebb utcáit. Összesen 71 utca került fel erre a bizonyos listára, amin egy magyarországi helyszín is szerepel.

Ugyan nem az első helyezett lett, és nem is fért fel a dobogóra, de ha azt nézzük, hogy a világ 71 legszebbje között szerepel, akkor egyáltalán nem rossz az a helyezés, amit kapott.

A legszebb utca a britek szerint Franciaországban van, mégpedig Colmar óvárosában egy szűk utcácska, ahol élénk színek dominálnak, ezáltal igazán egyedülálló látványt nyújt és különleges élmény végig sétálni rajta. Kicsit olyan érzése támadhat az embernek, mintha Csodaországban lenne, ugyanakkor egy romantikus feelinget is ad az összeképnek az a néhány picike híd és hajó, ami a környéken található.

(Fotó: Profimedia)

Második helyen végzett a spanyolországi Setenil de las Bodegas; a kisváros, ami Sevilla és Málaga között található, és aminek igazán mesés kis utcái vannak. A település sziklába épült fehér házai mágnesként vonzzák a turistákat, abszolút érhető, hogy miért ezt választották a második legszebbnek a britek.

(Fotó: Profimedia)

Irán fővárosa került fel a dobogó harmadik fokára, ugyanis itt van a Tohid-alagút. Ez a hely szimmetrikus építészetével és hegyekre néző kilátásával egészen lehengerlő látványt és utcát alkot.

(Fotó: Profimedia)

Most pedig lássuk, hogy melyik magyarországi utca van rajta a listán. Szerencsére nem a hátsó etapban végeztünk, a britek a 13. helyre sorolták a Budapest belvárosában található Zrínyi utcát, ami Lipótváros déli részén található, a Széchenyi István tértől a Szent István térig húzódik.

Persze nem mindig Zrínyi utca volt a neve: kezdetben Szarka utca volt a neve, aztán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc után átkeresztelték Haynau utcára, és az 1860-as évekig így volt ismert. 2007-ben alakították át sétálóutcává.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás