promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megkóstolták a legendás magyar ételt a világ másik felén, mégis egészen másról ismernek minket
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha megkérdezünk egy külföldit Magyarországról, szinte borítékolható, hogy miként reagál, vagy mégsem?

Puskás és Gulyás – valószínűleg ez a két legnépszerűbb fogalom, amit összekapcsolnak a magyarokkal, ami nem is csoda, hiszen az étel és a labdarúgás számos nemzetet összeköt, még az olyan távoliakat is, mint Magyarország vagy Afganisztán.

Érdekesség, hogy bizonyos pontokon mennyire hasonlít egymáshoz a két ország konyhája, nem egy olyan magyar étel is van, amit tőlünk több ezer kilométerre is hasonlóan készítenek, ám természetesen különbözőségek is akadnak bőven, amiről ebben a videóban is szó esik.

Ami szintén nem mindennapi dolog benne, hogy afgán emberekkel magyar ételt kóstoltatnak, mégpedig a már emlegetett gulyást. A reakciók összességében pozitívak, szinte mindenki megemlíti a karakteres ízét, a zöldség, a krumpli, valamint a hús jelenlétét, kimondani azonban egyáltalán nem könnyű számukra a tradicionális magyar étel nevét.

A kóstolás során kiemelték az ízletességét, mint ahogy azt is, hogy Afganisztánban nem szokás ennyire tartalmas leveseket készíteni, azonban természetesen feléjük is vannak olyan levesek, amiket zöldséggel és hússal készítenek.

Érdekesség, hogy amikor az egyik szereplő megtudta, hogy Magyarországról származó receptet készítettek el számára, elmondta, hogy hosszú évekig volt egy a hazánk nevét viselő tévékészüléke. A klasszikus, fadobozos, képcsöves változat, ami valószínűleg a rendszerváltás előtti exporttermékek közé tartozhatott.

Az egyik hölgy pedig hozzátette, hogy még sosem kóstolt magyar ételt, ám miután megtette, mosoly ült ki az arcára, és a legízletesebbnek nevezte. Ha valami, hát ez a reakció remekül példázza, miért is olyan népszerű világszerte a gulyás. És bár talán különbözik a tradicionális afgán ételektől, akik egyszer kipróbálták, valószínűleg sosem felejtik el a jellegzetes zamatát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás