promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megvadult amerikaiak egy magyar nevet üvöltöznek, sokkoló történet áll a háttérben
Borítókép:  Profimedia/ illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez az a hír, amiből te is sok érdekességet tudhatsz meg, Amerika visszatükröződés Magyarországra.

Sok olyan magyar név van szerte a világon, amelyet milliók vagy éppen tízmilliók ismernek. Általában ilyen nevek elsősorban Nobel-díjasainkhoz kötődnek, de vannak olyan nevek is, amelyek nem azért lesznek ismertek külföldön, merthogy valami elképesztő tudományos áttörés vagy nagy popkulturális teljesítmény van mögöttük, hanem igazán sokkoló dolog feszül a háttérben.

Van egy magyar név, amely igazán érdekes kontextusokban jön elő a világ egy rakat táján.

Hogy melyik ez a név?

Kiss Béla neve.

Nem egy multifunkcionális mémről van szó Kiss Béla kapcsán, hanem a magyar történelem egyik legborzasztóbb cselekményéről. Kiss Béla ugyanis az első világháború előtti Magyarország egyik sorozatgyilkosa, aki rémtetteivel írta be a nevét a történelembe. Cinkotán élt, és házassági hirdetések útján fűzte be jövőbel áldozatait.

Az első magyar sorozatgyilkosként is hivatkoznak rá, és a bádogos mester sokkoló dolgairól a világsajtó is rengeteget írt. Áldozatait ugyanis bádogtatályokba gyűjtötte.

Kiss Béla amúgy eltűnt az első világháború forgatagában.

Később úgy mondták, hogy egy szerb hadifogolytáborban halt meg, méghozzá tífuszban, ám a legendák itt is folytatódtak, van olyan legenda, amely szerint még a halálát is meghamisította a férfi, aki utána soha nem tért haza Magyarországra.

Ám emléke nem merült feledésbe, hiszen több zeneszám is utal rá, sőt, New Yorkban egy metál/hardcore zenekar is alakult Kiss Bela néven. Van norvég zenekar is, amely megénekelte a rémséges Kiss Béla szörnyűséges tetteit. Ausztriában pedig az igazán érdekes névre keresztelt banda, a Bloodsucking Zombies From Outer Space egy drámai dalban számolt be a magyar férfi rémtetteiről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás